Nieuws Marketing

'43 jaar werk in één klap weg'

René Hoonhorst | Foto: Lex de Meester 13 januari 2016

Brandkermisexploitant1065

'We hebben mekaar nog', zeggen Lenie en Karel van der Linden die dinsdag voor de tigste keer tegen elkaar. Hun hele hebben en houden ging zaterdag in vlammen op: '43 jaar werk in één klap weg'.

Maar Karel (63) en Lenie (64) zijn samen en laten zich niet klein krijgen. "We moeten nog een weg vinden om door te gaan. Maar deze puinhoop moet zo snel mogelijk weg. En dan komt hier een nieuwe woning", vertelt Karel in een interview met de PZC. Of dat een huis of weer een woonwagen wordt, weet Karel nog niet. Lenie en hij weten niet eens waar ze de komende tijd zullen verblijven.

Karels moeder is 84, die willen ze niet belasten. De vorige nacht sliepen ze bij vrienden en ze hebben nog vier, vijf adressen waar ze zo terecht kunnen. En een kermisexploitant uit Noord-Holland bood al aan om een woonwagen te brengen. "In 3,5 uur staat-ie er", beloofde de man.

Van dat aanbod maken ze in elk geval niet meteen gebruik, omdat ze voor geen goud tegen de resten van de uitgebrande loods en de woonwagen willen aankijken. Maar de spontane hulpaanbiedingen laten tranen van ontroering opwellen bij het stel "Geweldig natuurlijk, dat mensen ons zo spontaan hulp aanbieden. Hartverwarmend. Evenals de actie op en rond de weekmarkt in Middelburg, die mensen voor ons op touw zetten." Uit Karels broekzak lijken dinsdagmiddag alweer kermisgeluiden te komen. Maar de ringtone van zijn telefoon blijkt de tune van de 'Dukes of Hazzard' te zijn. "Die telefoon staat roodgloeiend en ook het internet lijkt ontploft. We krijgen steunbetuigingen van over heel de wereld. Het is gewoon niet te bevatten."

Karel bouwde begin jaren negentig zelf twee draaimolens. Dat gaat-ie op zijn leeftijd - en na een ingrijpende hartoperatie vorig jaar - niet nog een keer doen. "Hopelijk kunnen we ergens een makkelijk op te bouwen kermisattractie op de kop tikken. Misschien zijn we er een jaartje tussenuit, maar we komen terug op de kermis."