Nieuws Marketing

Vijf bedrijven maken kans op innovatieprijs Zeeland

Allplast uit Tholen, Bever Innovations in Zierikzee, Delmeco Fishing Technology uit Zierikzee, Kraker Trailers uit Axel en Lubo International uit Kortgene dingen mee naar de Zeeuwse innovatieprijs Emergo.

Van onze redactie 27 juli 2016

Hightechinnovatie1065

De Emergo wordt jaarlijks uitgereikt door de provincie en de Kamer van Koophandel. Uit meer dan 30 aanmeldingen zijn de vijf finalisten geselecteerd. In september volgt er meer informatie over de verkiezing en uitreiking van de Emergo. Vorig jaar won Provispo uit Terneuzen. Het bedacht het Panofield-camerasysteem, dat beelden van twee camera's aan elkaar hecht. Dat helpt sportcoaches betere videoanalyses van wedstrijden te maken. Beelden zijn nog tijdens de wedstrijd te bekijken.

Kogelwerend schild en luifelverlichting

Kunststofbedrijf Allplast BV maakt furore met een kogelwerend schild voor arrestatieteams. Allplast heeft dat in samenwerking met politie- en interventieteams ontwikkeld. Het is getest en goedgekeurd door TNO.Bever Innovations BV bedacht een intelligente luifelverlichting voor tankstations. Bever Innovations is marktleider op het gebied van led-verlichtingsproducten voor tankstations. Bever verkoopt haar producten aan tankstationseigenaren en oliemaatschappijen in 54 landen.

Pulsvistechniek

Delmeco Fishing Technology BV is genomineerd voor zijn pulsvistechniek. Pulsvissen is een alternatief voor boomkorvissen. Bij boomkorvissen wordt een ketting over de zeebodem getrokken om zo de platvis op te jagen. Pulsvissen werkt met elektrische pulsen waardoor de platvis geprikkeld wordt, opschrikt uit het zand en zo gevangen kan worden. Voordelen: er is minder bijvangst omdat kleine vis niet geprikkeld wordt, de vis komt levend en onbeschadigd aan boord en er is geen schade aan de zeebodem. Bovendien is er aanzienlijk minder brandstof nodig. Het pulsvissen is ontwikkeld door Verburg Holland in Colijnsplaat. Delmeco nam dit bedrijf in 2010 over.

Schuifvloeren en biobased smering

Kraker Trailers, dat een nieuwe fabriek heeft gebouwd, is de eerste schuifvloertrailerfabrikant die de traditionele bouwwijze, waarbij een trailer volledig wordt gelast, los durft te laten en kiest voor boutverbindingen. Door de bouwwijze kan de K-Force op locatie worden afgemonteerd. Er kunnen meerdere trailers als bouwpakketten gestapeld tegelijk worden vervoerd.Lubo International ontwikkelde een slimme, droge, biobased smering die wordt aangebracht op rvs-schroefdraden. Het smeersel voorkomt dat het rvs zich vast vreet. Met het lubricant behoort koudlas tot de verleden tijd. Naast de unieke werking brengt het gebruik van deze Lubo lubrication op schroefdraden een verhoging van de efficiëntie en kostenbesparende factor met zich mee als het gaat om nieuwbouw en onderhoud op constructies en machines. Lubo kreeg onlangs ook innovatiesubsidie uit de MIT-regeling van het ministerie van Economische Zaken.