Podcast Aandachtstrekkers

Kortingsacties, stuntprijzen en topaanbiedingen: wat hebben jij en de consument daar nou echt aan?

In de aanbieding. Presentatoren Michel Ariëns en Patrick Wessels zijn te horen in deze zeer inspirerende en informatieve aflevering 6 van Aandachtstrekkers. Waarom deze podcast zo boeiend is? Het draait dertig minuten lang om prijzen, kortingen, aanbiedingen en meer. Online en offline. De psychologie en de marketing achter de belangrijkste vraag voor elke consumerende Nederlander: wat kost dat nou?

Presentatie: Michel Ariëns en Patrick Wessels 15 september 2021

Cola-drinker Michel Ariëns drinkt de bruine frisdrank bij het leven. Elke keer wanneer de marketingexpert in de supermarkt is, koopt hij het spul in de aanbieding. Tweede fles gratis of vijftig procent korting bij de aanschaf van een X-aantal anderhalveliterflessen. Slim. Of valt het wel mee en maakt het amper uit op de kassabon?

Kortom: hoe zit dat nou en wat kan de ondernemer met die wetenschap? Hoe haal je een consument over jouw product of dienst aan te schaffen? Moet je eigenlijk wel iets in de aanbieding gooien en hoe hou je de klant na de aanschaf met korting vast? Gelukkig is consumentenpsycholoog Patrick Wessels ook in de podcaststudio aanwezig om je alles te vertellen over de voor- en nadelen van aanbiedingen, tijdelijk lage prijzen en kortingsacties. Online. En offline.

'Die fles cola bij de AH in de aanbieding is toch een heel andere tak van sport vergeleken met kortingen en prijzenacties in de webshop'

Wat is geanticipeerde spijt en wat voor invloed heeft het op de koopjesjagende consument?

Volgens Wessels neigen de slimmere retailers vaker naar de 1+1-acties in plaats van de 50 procent-kortingacties. Waarom zo'n retailer slimmer is, legt de consumentenpsycholoog haarfijn uit in deze zesde Aandachtstrekkers. Maar, vraagt de marketingexpert Ariëns zich terecht af, hoe zit het nou online? De fles cola bij de AH in de aanbieding is toch een heel andere tak van sport vergeleken met kortingen en prijzenacties in de webshop. Klopt, daar gelden meestal andere spelregels, vertelt Wessels.

Het duurt nog even, maar eind dit jaar is het weer Black Friday, de totale (online) koopjesgekte waar adverteerders soms vernuftig op inspringen. Want hoe laag is die superlage prijs in de realiteit? En wat moet een supermarkt doen om regelmatig A-merken in de vorm van lucratieve kortingsacties aan te bieden, wat doet dat met de prijs van een artikel of dienst buiten een actie? In de podcast hoor je dat aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden. Ook kom je te weten wat geanticipeerde spijt is en wat voor invloed het heeft op de koopjesjagende consument. Denk aan die (bijna) laatste hotelkamer op een site als Booking.com.

Lees ook: Aandachtstrekkers, nieuwe podcastserie over online trends

Van Bonuskaart tot Booking.com: persoonlijke kortingsacties gericht op het individu

Luister ook naar deze Aandachtstrekkers wanneer je wilt weten hoe het zit met die persoonlijke kortingsacties gericht op het individu. Maken die de kortingbeluste consument nog hebberiger? Denk aan de Bonuskaart van de Albert Heijn of de hoogste online korting op dat charmante hotelletje. Waarom krijgt iemand 15 procent korting en zijn of haar partner tien procent korting meer? Wat doet dat men hun loyaliteit wanneer ze achter dat kortingsverschil komen? Advies van Wessels: zorg voor een gevoel van rust bij de consument, jaag de persoon niet op.

Nog veel meer adviezen en tips voor wanneer jij een succesvolle kortingsactie voor jouw onderneming en - zeker ook - jouw klant wilt starten? Luister dan absoluut naar deze podcast. Zeker weten dat je tot heldere inzichten komt waar je misschien eerder nog niet over na hebt gedacht.

Lees ook: Goudmijn of valkuil: dit vinden deze online marketingexpert en psycholoog van data

De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm

AANDACHTSTREKKERS

In de podcastserie Aandachtstrekkers signaleren Michel Ariëns en Patrick Wessels online trends. De investeerder in startups en founder van online marketingbureau .CREW en de consumentenpsycholoog koppelen dat aan de psychologie van de klant. En adviseren hoe ondernemers daar goed op kunnen inspelen.

Via deze link kun je ook eerdere afleveringen beluisteren.

Vrouw online aanbieding creditcard

Mis vanaf nu geen ondernemersnieuws meer, schrijf je in voor onze dagelijkse update. In 2 minuten tijd ben jij weer op de hoogte.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

Goudmijn of valkuil: dit vinden deze online marketingexpert en psycholoog van data

Dat grote bedrijven als bol.com en Spotify data van klanten gebruiken om de consument nog beter te koppelen aan het gebodene en de relatie te verstevigen, dat mag natuurlijk geen geheim meer heten. Maar wat kan jij als ondernemer daarvan leren? Wat zijn de valkuilen? Hoe zit het met privacy? Michel Ariëns en Patrick Wessels leggen het je uit in aflevering 5 van Aandachtstrekkers.

Details
De Ondernemer Podcasts Thijs van Dijk Thijs Talks
Thijs Talks

Caroline van Turennout (Zeeman): 'Online is er nog veel te doen'

Het is alweer tijd voor de achtste aflevering van de podcastserie Thijs Talks. Presentator Thijs van Dijk is nog altijd actief met het samenstellen van het ultieme marketingelftal. De volgende kandidaat is Caroline van Turennout, verantwoordelijk voor de marketing, communicatie en e-commerce bij textielsuper Zeeman. Welke positie krijgt zij op het veld? Beluister nu de podcast. ,,We zijn internationaal al behoorlijk actief. Maar er kan nog meer.''

Details
De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

'Dat Formule 1 via Netflix slim nieuwe fans scoort, kunnen ondernemers ook'

Wat begint met Netflix, de Formule 1 en de populaire serie Drive to Survive, eindigt in deze podcast met tips voor ondernemers hoe zij zelf die slimme strategie kunnen toepassen om nieuwe fans, klanten, consumenten te binden. Kijktip: Drive to Survive. Luistertip: aflevering 4 van Aandachtstrekkers.

Details
De Ondernemer Podcasts De Zo Genaamde Podcast
De Zo Genaamde Podcast

Hoe EARTH Water volgens Henk Witteveen na b2b-markt ook retailwereld verovert

Henk Witteveen is samen met Patrick de Nekker verantwoordelijk voor het succes van EARTH Water. 100 procent van de nettowinst gaat naar waterprojecten in landen waar het hard nodig is. Ook hebben de twee de overstap gemaakt naar totaal plasticvrij en zijn ze bezig EARTH Water in de supermarkten te zetten. Hoog tijd voor presentator Floris Hülsmann om Witteveen uit te nodigen voor een aflevering van De Zo Genaamde Podcast.

Details
De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

Is het abonnementsmodel het juiste model voor jouw dienst of product?

In de nieuwe podcastserie Aandachtstrekkers signaleren Michel Ariëns en Patrick Wessels online trends. De investeerder in startups en founder van online marketingbureau .CREW en de consumentenpsycholoog annex Raad van Advies-lid koppelen dat aan de psychologie van de klant. En ze adviseren hoe ondernemers daar goed op kunnen inspelen. In aflevering 1 draait het om abonnementsmodellen en wat de ondernemer aan deze modellen kan hebben. En wat betekent het voor de consument? Je hoort het in de podcast.

Details
De Ondernemer Podcasts Roland Tameling De Ondernemer Onderweg
De Ondernemer Onderweg

Ronald Kooyman (Louwman): hoe je evenementenlocatie èn museum draaiende houdt in coronatijd

Je hebt één van de allermooiste autocollecties van de wereld in een modern museum. Dat pand doet ook dienst als evenementenlocatie, borrels van bedrijven en andere bijeenkomsten. En dan die coronacrisis. Wat doe je dan? In deze De Ondernemer Onderweg vraagt presentator Roland Tameling het de directeur van het Louwman Museum - want daar hebben we het over - Ronald Kooyman.

Details