Nieuws Marketing

Aardbeienfans brengen met winkel ode aan de aardbei

De grootste aardbeienfans zijn een winkel gestart met enkel hun favoriete vrucht: Aardbei Amsterdam. Dat schrijft Het Parool.

Eva Oosterveld | Foto: Charlotte Odijk 30 november 2016

Aardbei 3

“Vroeger kreeg ik zakjes met snoep, waarvan ik de rode altijd het lekkerst vond, want die waren met aardbeiensmaak", vertelt Jetske Ronner (26). Zij en haar vriend Nico van Reekum (25) zijn zulke grote fans van de aardbei dat ze een winkel openden met enkel aardbeienproducten. "De aardbei is een feestje en je kunt er heel veel mee", zegt Van Reekum.

Bij Aardbei Amsterdam zijn aardbeien verwerkt in alle producten: verse aardbeien op een stokje met gesmolten chocola (3 euro), aardbeientaart (3,50 euro), brownie met aardbei (2,50 euro), aardbeiensmoothie en frozen yoghurt met aardbeien (beide klein 4 euro, groot 5 euro).

Het testen van de producten gebeurde op Koningsdag en thuis met hun vrienden als proevers. "Al in het begin van onze relatie wilden we een eigen winkel beginnen. Ik studeerde toen nog aan het Amsterdam Fashion Institute en Nico heeft een eigen filmbedrijf. Toen ik afgestudeerd was, lukte het om er genoeg tijd in te steken", zegt Ronner. Eén muur van de winkel is fel rood en in de vensterbanken staan aardbeienplanten. "Dan kunnen we later onze eigen aardbeien gebruiken."

Dat duurt nog even en de vruchten zijn in de winter niet goedkoop, dus deze maanden worden er naast verse exemplaren ook veel producten verkocht waarin aardbeien zijn verwerkt. Er zijn ook cadeautjes met aardbeien te koop, zoals sokken (9 euro). En de collectie bevat jam (4,50 euro) en bakjes popcorn (3,50 euro) met… u raadt het al: aardbeiensmaak.