Nieuws Marketing

Actie installatiebedrijf tegen zonnepanelen

Van onze redactie 4 januari 2016

Zonnepanelen1065

Installatiebedrijf Geotherm begint in Neder-Betuwe, Buren en Lingewaal een campagne tegen de acties van Zonnig Zeker, die samenwerkt met de drie gemeenten. Het Bunschotense bedrijf spreekt van 'oneerlijke concurrentie' waarbij inwoners 'bedrogen' worden, en biedt een alternatief aan. Dat meldt De Gelderlander maandag.

De drie gemeenten maken momenteel reclame voor de gezamenlijke inkoop met Zonnig Zeker, met informatieavonden die door de gemeenten worden georganiseerd. De actie is net verlengd tot 1 februari. De gemeenten melden dat er een 'flink inkoopvoordeel' is. "Die hele boodschap klopt niet", zegt commercieel manager Tybald de Harder van Geotherm. "Het is niet goedkoper." Daarnaast vindt hij het geen goede voorstelling van zaken. "Doordat de gemeenten dit regelen denken mensen snel dat er geen commercieel belang bij zit. Maar er zit een gewoon bedrijf achter. Gemeenten zouden zelf de krachten moeten bundelen en dan op zoek moeten gaan naar een aanbieder."

"Als je op internet kijkt, kom je vast goedkopere tegen", stelt adviseur Geert Geujen van Zonnig Zeker. "Maar het gaat erom wat je voor die prijs krijgt aan kwaliteit en garantie, en dan ben je wel goedkoper uit. Natuurlijk moeten ook wij ons brood ermee verdienen, maar we helpen hiermee ook gemeenten met hun duurzaamheidsdoelstelling. De meeste mensen vragen bij ons een offerte op en bij anderen. En dan maak je als klant zelf uit waar je bestelt."