Nieuws Marketing

AH haakt aan bij concurrentie

Nathalie Damen | Foto: Kees Martens/fotomeulenhof 13 januari 2016

Strijpeindhoven1065

De geplande opknapwerkzaamheden voor het overdekte winkelcentrum aan het Sint Trudoplein in Strijp zijn in volle gang. In de afgelopen weken vonden sloopwerkzaamheden plaats aan de zijde van de Sint Trudostraat. De komende tijd wordt gewerkt aan een nieuwe passage die supermarkt Albert Heijn verbindt met het Sint Trudoplein. "Dit is nodig om aan te haken bij de andere winkels op het plein", zegt Gert-Jan Veldkamp, directeur van WP Retail Invest, dat investeert in bestaand winkelvastgoed. Dat bericht het Eindhovens Dagblad woensdag.

De huidige passage met ingangen aan de Strijpsestraat en de Klipperstraat blijft behouden, maar schuift iets op. Het filiaal van Etos verhuist naar de hoek van de Sint Trudostraat/ Strijpsestraat. Daarnaast komt er een vestiging van Gall & Gall in het winkelcentrum. Dit alles zou volgens planning eind maart/begin april klaar moeten zijn.

Het verbouwen en uitbreiden van het Albert Heijn-filiaal staat later dit jaar op de rol. De huidige winkels blijven tijdens de werkzaamheden zo veel mogelijk geopend, aldus John van de Luijtgaarden, retailmanager bij Van Doormalen Groep, onder andere eigenaar van de vestigingen van Albert Heijn en Etos in het winkelcentrum.

Volgens Veldkamp van WP Retail Invest komen er drie winkelunits vrij. Op dit moment is nog onbekend welke nieuwe winkels zich vestigen in het winkelcentrum. Na de verbouwing van het overdekte winkelcentrum vindt het ombouwen van leegstaande kantoorpanden tot appartementen vanaf de eerste verdieping plaats.

De werkzaamheden duren volgens Van de Luijtgaarden nog zeker het hele jaar.