Nieuws Marketing

Almeloos bedrijf wil kunstgras schoonvegen met borstelmachine

Directeur André Trip van het bedrijf Grootgroener uit Almelo denkt een oplossing te hebben voor het verwijderen van korrels van gemalen autobanden op kunstgrasvelden: hij heeft een borstelveegmachine besteld. Dat schrijft de Twentsche Courant Tubantia.

Van onze redactie 21 oktober 2016

Andre Trip

Groenbedrijf Grootgroener uit Almelo, dat zich onder andere richt op onderhoud van natuurgrasvelden, denkt daarmee handig in te kunnen spelen op de onrust die bij diverse voetbalclubs is ontstaan.

De discussie over zogeheten rubbergranulaat, dat vaak van oude autobanden is gemaakt, laaide onlangs op door het tv-programma Zembla. Dat wees op de gevaren voor de gezondheid van sporters.

Borstelveegmachine

Directeur van Grootgroener, André Trip, denkt al te weten wat de conclusie van het aanvullend onderzoek zijn. "Ze zullen voorstellen om voor nieuwe velden geen rubberkorrels meer te gebruiken en bestaande velden binnen een jaar of vijf rubbervrij te maken."

Trip vervolgt: "Daarom heb ik een borstelveegmachine besteld. Die wordt normaal gebruikt voor het schoonmaken van wegen, maar ik denk dat je met die machine ook korrels uit kunstgras kunt halen. Eventueel met wat kleine aanpassingen."

Veel opdrachten

Van de ruim 1.800 kunstgrasvoetbalvelden in Nederland is ruim 90 procent met rubber van vermalen autobanden ingestrooid. Trip rekent dan ook op veel opdrachten. Hij zegt al bezig te zijn een bestektekst te maken voor het verwijderen van rubberkorrels.

Fotograaf: Carlo ter Ellen