Nieuws Marketing

Amsterdammer lokt klanten met hoogste schommel van Europa

In één blik de 'I Amsterdam' letters, het Amsterdam centraal station en het IJsselmeer aanschouwen. Het kan vanaf 14 mei op het dak van het oude hoofdkantoor van Shell. Doe iets opvallends en trek klanten moet de Amsterdamse ondernemer Sander Groen gedacht hebben met zijn schommel op 85 meter hoogte.

De Ondernemer 22 maart 2016

"Je ziet ook bootjes en pontjes af en aan varen en de roerigheid bij station Amsterdam Centraal. Het uitzicht zal je dan ook nooit gaan vervelen", vertelt Sander Groet in een interview met Nieuws.nl.

Naast het bekijken van de stad is er meer te beleven in het oude hoofdkantoor van Shell. Het gebouw wordt volledig omgedoopt tot A'dam Toren met een dakterras, hotelkamers vanaf juli, een club in de kelder en twee restaurants, waarvan er eentje ronddraait. Daarnaast zullen andere bedrijven ook de kans krijgen om een graantje mee te pikken van dit mogelijke succes. Enige eis ze moeten een link hebben met muziek.

De schommel die er 14 mei zal komen, blijft nog netjes op het dakterras. Maar Groen heeft ook plannen voor de echte durfallen. Later moet er namelijk een schommel komen die over de rand van de toren gaat.

Ben je zelf benieuwd naar deze lookout? Online staan de tickets nu te koop voor zeventien euro. Aan de deur zal je vijftien euro kwijt zijn voor het uitzicht. Het is nog niet mogelijk om kaartjes te kopen voor de schommel.

Aïda and A'DAM #amsterdam #adamtoren

Een foto die is geplaatst door Sander Groet ❌❌❌ (@sandergroet) op 3 Mrt 2016 om 4:35 PST