Nieuws Marketing

Amsterdamse zwervers krijgen Sheltersuit uit Enschede

ENSCHEDE - In navolging van tientallen zwervers in Enschede en Parijs gaan nu de daklozen in Amsterdam warme nachten tegemoet. Modeontwerper Bas Timmer en compagnon Alexander de Groot uit Enschede delen deze woensdag vierhonderd Sheltersuits uit op het Amsterdamse Rembrandtplein. Ook gaat de landelijke campagne 'Laat daklozen niet doodvriezen', in 3.500 abri's van start.

Van onze redactie 20 januari 2016

Sheltersuits Alexanderde Groot Bas Timmer Frans Nikkels

De water- en winddichte jassen met slaapzak zijn hot. Het succesverhaal van Timmer en De Groot is geen commercieel bedrijf met winstoogmerk, maar een succesvolle stichting, op de been gehouden door donaties. De honderden Sheltersuits produceren ze in een eigen atelier op het Zuidkamp in Enschede, met behulp van vrijwilligers, stagiaires en asielzoekers uit Azelo en Ootmarsum.

SyriëZo'n 70 procent van die jongens komt uit Syrië. Alexander de Groot knijpt z'n handen dicht met zoveel giften, vrijwilligers en publiciteit. Ook de campagne in abri's door het hele land heeft de stichting gedoneerd gekregen. "Ik heb me laten vertellen dat zo'n campagne 350.000 euro kost", aldus De Groot.

Foto: Frans Nikkels