Nieuws Marketing

Bax Music: Van Afrojack tot 9-jarige kinderen op bezoek

Zelf geen instrument bespelen, maar wel een keten van muziekwinkels beginnen. Het leek Nathanael Bax (28), die met zijn broer Jochanan de muziekwinkel Bax Music begon, geen probleem. Dat was het ook niet. Het duo opent namelijk alweer de vijfde vestiging van hun zaak, vlakbij Amsterdam Amstel. Zo schrijft Het Parool.

Van onze redactie 30 juli 2016

Gitaar Thinkstock

Bij binnenkomst lijkt Bax Music vooral een gitaarwinkel. Wanden vol Fenders - een bekend Amerikaans gitaarmerk - glimmen je tegemoet. "Probeer maar, hoor," zegt manager Ton Kramer (23). "Het maakt niet uit of de gitaar twee tientjes is of €30.000 kost." Je mag alles uit het rek pakken om een paar snaren aan te slaan. Zo ook de American Elite, de nieuwste serie van Fender (€3000).

"Het aantal drummers ten opzichte van gitaristen is misschien wel één tegen tien," zegt Kramer. "Ook zijn er weinig gitaristen met maar één gitaar." Het verklaart de relatief kleine hoeveelheid draaisets, microfoons, keyboards en drumstellen die de winkel aanbiedt.

Maar ook voor die instrumenten zijn klanten te vinden, en niet zomaar klanten. Zo kwamen onder andere de jongens van Bløf, Racoon en de dj's Hardwell en Afrojack over de vloer bij Bax.

Kramer: "Een tijdje terug kwam er een mannetje van negen jaar vol trots binnenlopen. Hij had 450 euro gespaard met zijn krantenwijk en kwam daarmee zijn eerste draaitafel halen, want hij wilde feestjes geven. Zo zijn veel bekende artiesten toch ooit begonnen." Esther Villerius