Nieuws Marketing

Bedrijven Hazewinkel naar landgoed Groeneveld

Eigenaar Herman Hazewinkel heeft grootste plannen met Huize Groeneveld aan de Groeneveldsweg. Hij gaat het lommerrijke landgoed grondig opknappen om er tevens twee van zijn bedrijven in zakelijke dienstverlening te vestigen. Dat meldt de Tubantia.

Henk Bouwhuis | Foto: Emiel Muijderman 14 november 2016

Groeneveld almelo

Ook zijn er vergevorderde plannen voor een bed and breakfast en een galerie. Het college van burgemeester en wethouders gaat akkoord met de benodigde bestemmingsplanwijziging, formeel 'Windmolenbroek - Groeneveld' genaamd.

Duurzame invulling

Op zich is deze instemming bijzonder, want in regionaal verband (Kantorenvisie Netwerkstad Twente) is afgesproken dat er geen nieuwe locaties voor kantoren bijkomen. Daar heeft de gemeente Almelo echter iets op bedacht: aan de Sluiskade Noordzijde worden toekomstige kantoorlocaties weg bestemd. "Een deel hiervan wordt gebruikt ter compensatie van de kantoorruimte op het perceel Groeneveldsweg 8", redeneert het college, dat inmiddels overleg heeft gevoerd met de provincie. 'Zwolle' gaat akkoord, mits de kantoorfunctie op Huize Groeneveld een 'duurzame invulling' krijgt.

Restauratie

Dat strookt helemaal met wat veelzijdig ondernemer Hazewinkel met Groeneveld voor ogen heeft. De Almeloër, sinds vijf jaar eigenaar, wil de bestaande bebouwing restaureren. Daarbij gaat het om de historische boerderij, een grote stal en enkele bijgebouwen. Tot voor kort exploiteerde Marie-Louise Kersbergen er een galerie met beeldentuin. Zij vertrekt binnenkort. "Het is nu een mooi moment om het landgoed flink onderhanden te nemen. Er is veel achterstallig onderhoud. Na de restauratie zien de gebouwen er authentiek uit. Er worden wat extra ramen geplaatst", doet Hazewinkel uit de doeken.

Baese en Quadrum

Het hoofdgebouw wordt getransformeerd tot kantoor, met circa 750 vierkante meter aan receptie, werk en vergaderplekken. Hazewinkel is van plan om er twee bedrijven te vestigen, waarvan hij (mede)eigenaar is. Het gaat om adviesbureau Baese en investeringsmaatschappij Quadrum, beide nu in Enschede gevestigd.