Nieuws Marketing

Beleving centraal bij Vrouw 2016

Liesette Schipper (43) houdt niet zo van beurzen en braderieën, van het schuifelen van kraampje naar kraampje, van de opstoppingen voor de mooiste spullen en het wachten totdat die ene vrouw met rollator eindelijk doorloopt. Nu organiseert ze haar eigen fair. Vrouw 2016 wordt op zondag 29 mei gehouden.

Jacobine Melis 5 februari 2016

Liesette schipper frans nikkels

Het wordt zo ingericht dat het anders is dan andere beurzen. Ze ziet het al voor zich: "Het moet een beleving worden. Dat is het kernwoord. Mensen snuffelen bij de kraampjes, lopen kriskras door elkaar. Ze zijn bezig met workshops en proeverijen. Ze gaan op in wat er te zien en te doen is. Na afloop hoop ik dat de bezoekers op hun horloge kijken en denken 'Is het alweer zo laat?' Dat ze de tijd vergeten zijn."

De organisatie van Vrouw 2016 doet Schipper helemaal zelf. "Ik heb in mijn hoofd wat ik wil en vooral wat ik niet wil. Dat kan ik niet zwart-op-wit zetten. Het is een gevoel. Niemand kan mij daarbij helpen."

PlannenOm uit te leggen hoe het eruit moet komen te zien, pakt Schipper een kadastrale kaart van het beursterrein (steenfabriek De Werklust in Losser) erbij. Het oogt chaotisch. Met grijs potlood zijn bomen ingetekend en feloranje lijnen markeren de wegen waarover de hulpdiensten kunnen rijden als de situatie daarom vraagt. De kraampjes heeft Schipper in verschillende gekleurde post-its op het papier geplakt. De kleuren staan voor de verschillende categorieën: interieurstyling, kleding, kunst, beauty & welness en foodtrucks.

De kaart toont geen lange rijen kraampjes, maar groepjes van maximaal vier stands bij elkaar. "Zo hoeven de bezoekers niet achter een langzaam lopende rij aan te sluiten, maar kunnen ze zelf hun looproute bepalen."

InteractieWat Schipper absoluut anders wilde, is de interactie met mensen. "Ik wil geen statige verkopers, maar actieve kraamhouders die workshops geven om sieraden of bloemstukken te maken, wimpers zetten of readings geven." Ook worden er verschillende activiteiten gehouden, zoals een bodyworkout en een modeshow. "Modellen lopen straks zo uit de oven over de roze loper", zegt ze met een knipoog.

Het is de eerste keer dat Schipper zo'n groot evenement organiseert. "Het is wat uit de hand gelopen, in positieve zin. Ik begon met de gedachte aan een stuk of 40 kraampjes. Het zijn er nu 115 geworden. Het is nog even spannend. Ik ben pas tevreden als het er op 29 mei zo uitziet zoals ik het nu in mijn hoofd heb."

Vrouw 2016 is op zondag 29 mei van 11.00 tot 18.00 uur. Tickets à 5 euro zijn te bestellen via vrouw2016@ziggo.nl of bij de kassa's op de dag zelf.

Foto: Liesette Schipper (frans Nikkels)