Nieuws Marketing

Dit zijn de beste 1-aprilgrappen van dit jaar

1 april. Bedrijven doen ieder jaar weer massaal een poging om met een ludieke PR-stunt in de media te komen. Soms voorspelbaar en flauw, maar soms ook zeer geslaagd en een vermelding waard. We zetten een paar goede 1-aprilgrappen van dit jaar op een rij.

De Ondernemer 30 maart 2018

180316 coolbluefietst 19

Efteling Python-baby-ride

Ook de allerkleinsten kunnen dit weekend een ritje maken in de Python. Voorheen was de bekendste achtbaan van Nederland alleen toegankelijk voor mensen boven de 1.20m, maar door een samenwerking met Maxi-Cosi kunnen nu ook de allerkleinsten genieten van de loopings, dubbele kurkentrekker en helix. En de dag waarop baby's hun onvergetelijke eerste ride kunnen komen maken? Dat is 1 april.

https://youtu.be/j4mJPDRXyQc

Oprichter Bagels & Beans begint boutique platenlabel

Ronald Bakker, medeoprichter van Bagels & Beans, is een kleinschalig platenlabel gestart onder de naam JuiceJunkRecords. Bakker, die naar eigen zeggen een echte gitaarjongen is, tekende al met zangeressen Jennie Lena en JUNE. Zelf ziet hij de overstap van bagelbaas naar platenbaas niet als een grote: 'Een LP is een rondje met een gat erin, net als een bagel.’

Picnic gaat bezorgen via een ondergrondse hyperloop-buis

Picnic noemt het een compleet nieuwe manier van bezorgen. Via buizen in de grond boodschappen bezorgen, dat scheelt tijd en een hoop bestelbusjes op de weg. De pilot met deze HoTPoD (Hyperloop of Things, Picnic on Demand) zal plaatsvinden in Gouda en gaat, je raadt het al, van start met Pasen.

https://youtu.be/TuyAxSr3pVc

Bij YoungCapital aan het bier voor je sollicitatiegesprek. Of een joint, dat mag ook.

YoungCapital heeft een oplossing bedacht om bloednerveuze sollicitanten op hun gemak te stellen. Bij het jongerenuitzendbureau kun je straks solliciteren onder het genot van een biertje of jointje. Ook is de inzet van muziek en yoga-lessen bekeken, maar alcohol en joint kregen duidelijk de voorkeur. Zodra YoungCapital de horecavergunning binnen heeft, gaat het project – genaamd One Shot – van start.

https://youtu.be/se5GW5o9JQ0

De Kippiecopter

Nog een nieuwe bezorgservice dat in komend Paasweekend gelanceerd wordt. Ditmaal gaat het om de bezorgdrone van franchiseorganisatie Kippie. Met de Kippiecopter heb je binnen twee uur een Kippiepan, een elektrische pan gevuld met kip, in huis. Ideaal voor een last-minute Paasborrel.

https://youtu.be/rMbMUZ1UlKg

Coolblue zoekt pakketjesverzorgers

Ook de jaarlijkse koningen der 1-aprilgrappen hebben ze een nieuwe vacature uitstaan. Coolblue zoekt pakketjesverzorgers voor CoolblueFietst: de nieuwe en meest pakketvriendelijke bezorgdienst. Dus als jij het leuk vindt om pakketjes in te dekken met dekentjes, voor ze te zingen en dan met de fiets naar hun adoptie-ouders te brengen? Dan ben je bij Pieter Zwart en consorten aan het goede adres.

https://youtu.be/ghauYmeIH2I