Nieuws Marketing

Beste koffie van Overijssel komt wederom uit Hengelo

Ondernemer Bas Meesters kan zijn geluk niet op. Voor de vierde keer op rij is zijn koffie in de jaarlijkse AD-test als de lekkerste van Overijssel beoordeeld. Het effect was zaterdag direct zichtbaar, zo schrijft de Twentsche Courant Tubantia.

Van onze redactie 24 oktober 2016

Frans Nikkels

Alle stoelen in Meesterlijke Koffie & Thee in Hengelo zijn zaterdag de hele dag constant bezet. "Het is een zoete inval", zegt Bas Meesters. Vanwege het winnen van de prijs, heeft de trotse barista twee extra medewerkers gevraagd te helpen. Ook voorgaande jaren merkte hij namelijk een extra toeloop naar zijn koffiewinkel aan de Drienerstraat.

8,5

Met als eindcijfer een 8,5 staat Meesters voor de derde keer in de top tien van de landelijke ranglijst. Het juryrapport is lovend. "Ver weg van al het modieuze koffiegedoe doet Bas Meesters zijn ding: gewoon heerlijke koffie presenteren. De koffie is goed in balans. De cappuccino is krachtig met mooi, romig melkschuim. En de stevige espresso heeft een fris aroma."

Passie

Meesters hecht veel waarde aan het oordeel van de jury. "Mijn koffie is op verschillende momenten door zeven of acht verschillende personen getest. Bij de koffietest van Misset Horeca gaat slechts een tester op pad. Dan is het echt een momentopname en een kwestie van persoonlijke smaak", aldus de voormalige kok, die vier jaar geleden met zijn koffiezaak in Hengelo begon. Passie voor het vak noemt hij het geheim van zijn succes.

Fotograaf: Frans Nikkels