Nieuws Marketing

Beuningse centrummanagers stoppen

Bianca Govers 6 januari 2016

Werkdruk1065

Raymond en Lies Kersjes zijn eind december gestopt als centrummanagers van Beuningen. Het werk was volgens hen lastig te combineren met hun eigen bedrijf. Dat meldt De Gelderlander woensdag.

Het Beuningse echtpaar verzorgt onder de naam P.A.-Verhuur al twintig jaar geluid op evenementen. Het was één van de redenen waarom ze in 2014 gevraagd werden als centrummanagers. In eerste instantie voor één jaar, zodat ze konden kijken hoe het beviel.

"We zijn er zo veel tijd aan kwijt. Het gaat ten koste van ons bedrijf. En dat is natuurlijk niet de bedoeling", vertelt Kersjes. Het afgelopen jaar organiseerde hij met zijn vrouw onder meer een roofvogelshow, Nazomerdag en de Santa Run in het dorpshart. Voor al deze werkzaamheden kregen ze een vergoeding. "We dachten er anderhalve dag in de week mee bezig te zijn. Maar om het goed te doen, moet je er vijf dagen voor uittrekken. Er komt veel meer bij kijken dan alleen het organiseren van evenementen. Bijvoorbeeld vergaderingen over de toekomst van het centrum."

De bestuursleden van Stichting Centrum Management Beuningen (SCMB) bekijken de komende maanden hoe de rol van centrummanager ingevuld wordt. Voor april hopen ze, door middel van een sollicitatieprocedure, een opvolger te benoemen. Tot die tijd zullen de ondernemers de organisatie van activiteiten op zich nemen.

Sinds drie jaar heeft Beuningen een centrummanager. De eerste tijd nam Loes Jongen, namens Urban Solutions uit Amersfoort, de taak van centrummanager op zich.

Maar Jongen zou volgens de Beuningse ondernemers te weinig aanwezig zijn en binding met Beuningen missen. Daarom werd de samenwerking met Urban Solution stopgezet.