Nieuws Marketing

Bij restaurant Mauresque drink je thee bij Moorse gerechten

Bij restaurant Mauresque drink je geen wijn, maar thee bij gerechten uit de Moorse keuken.

Hannah Hamans 30 mei 2016

RDV Mauresque Chef Table 01

Wie opzoek is naar de wijnkaart bij Restaurant Mauresque op de Van der Palmkade, kan lang zoeken. Hier schenken ze namelijk geen wijn, maar hebben ze een theekaart. "Thee heeft alles wat wijn ook heeft: de afdronk en geur, en thee ontwikkelt zich ook naar gelang de temperatuur", zegt eigenaar Jalil Bekkour (36) in Het Parool. "Het mooiste aan thee is dat het in dienst staat van het gerecht; wijn kan te veel op de voorgrond treden."Fine dining Bekkour had tussen 2009 en 2012 ook al het restaurant Mauresque, maar dan op het Java-eiland. "Dit was een restaurant voor fine dining met een goede wijnkaart." Maar fine dining had het zwaar, dus bedacht Bekkour een nieuw concept. Met theesommelier Mariella Erkens stelde hij de juiste thee samen bij de gerechten. "Ik moest er een nacht over slapen – geen wijn, dat is in Nederland zoiets als godslastering. Maar ik vond het fijn om niet het gebaande pad te kiezen."Thee Thee bleek perfect te passen bij de gerechten uit de Moorse keuken die ze bij Mauresque serveren. Van het fine dining is Bekkour eveneens afgestapt. "Ook wie een minder ruim budget heeft moet culinair kunnen genieten." Een driegangenmenu kost bij Mauresque 27,50 euro. Voor wie de alcohol vreselijk mist, heeft Bekkour een alternatief bedacht. "We serveren zelfgemaakte alcoholvrije cocktails. Met specerijen hebben we de smaak nagebootst." Een bepaalde chilipeper blijkt precies die pittigheid van alcohol te bevatten.