Nieuws Marketing

Bouwbedrijf Homan op schema met stijlvol gebouw in Enter

ENTER - Project Middenplein aan de Dorpsstraat in Enter begint vorm te krijgen. De werkvoorbereider van Bouwbedrijf Homan, Frank de Vries, zegt op schema te zijn.

Van onze redactie 5 maart 2016

Frank de Vries en Clifford Wiggers Lenneke Lingmont

Medio oktober van dit jaar kunnen de eerste appartementen en andere ruimtes ingericht worden. In het complex op de begane grond komen onder andere een fysiotherapiepraktijk, een zorginstantie, kantoor, horeca en winkels. Alles is verkocht op één appartement na.

Eerste metersBoven de hekken die het bouwterrein al twee jaar afschermen wordt traditioneel bouwwerk zichtbaar. Zwarte gebinten tekenen donker af tegen de witte betonnen muren van het voorste gebouw. Aan de steigers hangt een voorbeeld hoe het metselwerk uitgevoerd moet worden. De eerste meters zijn al gezet.

Archeologische vondstenBegin vorig jaar, toen de eerste schop de grond in ging, werd de bouw nog stilgelegd na archeologische vondsten. De vondst van diverse potten, beenderen en een oude put zorgde voor drie maanden oponthoud. Kort daarna ging de bouw van fase één als een trein verder.

Dorpse uitstraling Op de banners aan de bouwhekken zijn de tekeningen van het toekomstige middenplein te zien. Geen stedelijke uitstraling met lompe gebouwen, maar een gemoedelijke dorpse uitstraling moet straks het centrum van Enter krijgen.

Twee fasesDe bouw is verdeeld in twee fases. Voor het bouwbedrijf een praktische werkwijze. Ook hier komen eerst sloop- en graafwerkzaamheden om de hoek kijken. De bouw van de overige appartementen en commerciële ruimtes neemt ongeveer een jaar in beslag. Onderhandelingen over een kulturhusachtige functie en de verkoop van de te bouwen appartementen zijn volop in gang. "We zijn al tien jaar met dit plan bezig", vertelt Wiggers. "Voordat je het bestemmingsplan en de vergunningen rond hebt, gaat er enorm veel tijd in zitten."

Begin 2018 moet het Middenplein in het centrum van Enter klaar zijn. Het is een gezamenlijk project van de gemeente Wierden en CMG investments, Christiaan en Maurice Roetgering en Gerben Homan.

Foto: Werkvoorbereider Frank de Vries (links) en tekenaar-ontwerper Clifford Wiggers kunnen na tien jaar inspanningen een multifunctioneel complex neerzetten in het centrum van Enter, dat als blikvanger dient in de sfeer van het platteland en het dorpse karakter benadrukt (Lenneke Lingmont).