Nieuws Marketing

Brasserie de Koperen Kees wint de elfde editie van Lekker Sneek

Brasserie De Koperen Kees heeft zaterdag de elfde editie van Lekker Sneek gewonnen met als lekkerste gerecht een overheerlijke moes van makreel. In 2013 won de Koperen Kees de wisselbokaal ook al eens, laat Friesland Actueel weten.

Van onze redactie 5 juli 2016

Lekker Sneek

Klein Java, kwam uitstekend voor de dag met een overheerlijke Gado Gado, waarbij de knapperige verse groenten de jury bijzonder aansprak. Met een half puntje minder legde Pata Negra beslag op de derde plaats met een spinazie kroketje, hier mee werden de smaakpapillen aangenaam verrast. De jury bestond uit Tjallien Sikma, Peter Bax en Henk van der Veer.HamburgerfeestjeHet drietal lette op de uitstraling, de creativiteit en de smaak, waarbij het laatste item dubbel telde in het eindoordeel. Dat Lekker Sneek al lang geen Hamburgerfeestje, maar de naam Culinair Sneek verdient is pure winst voor de horeca in de stad. Er deden maar liefst 19 bedrijven aan het evenement mee.

BloedserieusPatron Richard Visser vertelde dat hij het evenement bloedserieus neemt en ook ‘echt wel een klein beetje zenuwachtig was geweest’. De uitbater van De Koperen Kees ziet het festival als een ultiem podium om zijn Brasserie nog meer op de culinaire kaart van Sneek te zetten. “Je geeft toch je visitekaartje af!”Culinair Zomerfeestje Deze elfde editie van het Culinaire Zomerfeestje, die enorm veel publiek trok, vond voor het eerst plaats in de Marktstraat, daar waar voorheen het Oud Kerkhof nog de place to be was. De meningen over de keuze van de nieuwe locatie waren nogal verdeeld met toch wel een voorkeur voor het Oud Kerkhof. Niet alleen de plaatsverandering was nieuw dit jaar, ook vond de verplaatsing van de zaterdag naar de zondag.Medeorganisator Jan van Omme was uitermate blij met de publieke belangstelling. “Traditioneel gaat tien procent van de omzet naar een goed doel. Dat is dit jaar Samenloop voor Hoop Sneek-SWF, dat evenement vindt plaats op 24 en 25 september.

Foto: LekkerSneek