Nieuws Marketing

Bronzen Gazelle voor Bax-shop uit Goes

Donderdag werden in Eindhoven de jaarlijkse FD Gazelles voor snelgroeiende bedrijven uitgereikt. Zeeland telt er zeven. De hoogste Zeeuwse notering werd behaald door Bax-shop uit Goes. De webwinkel in muziekapparatuur ontving met een omzetgroei van 92 procent over de periode 2013-2015 een Bronzen Gazelle, schrijft de PZC.

Frank Balkenende (PZC) 25 november 2016

Bax shop music jonge ondernemers bax zeeland 10665

De FD Gazellen Awards zijn prijzen die de Het Financieele Dagblad en Company.info uitreikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Alle ondernemingen die de afgelopen drie boekjaren ten minste 20% zijn gegroeid in omzet, ontvangen een FD Gazelle Award. De drie snelst groeiende bedrijven per regio ontvangen een gouden, zilveren of bronzen Gazelle.

Zeeuws succes

De zes andere Zeeuwse bedrijven die in de lijst voorkomen moeten het doen met een 'gewone' notering. In de categorie grote bedrijven is dat naast Bax-shop uitzend- en detacheringsbureau Humares Holding in Vlissingen (22 procent omzetgroei). Bij de middelgrote bedrijven Smulderstextiel.nl (plus 134 procent) en VKP BV (77 procent) in Kapelle en Medisol BV (75 procent) in Middelburg.

In de categorie kleine bedrijven zijn er FD Gazellen voor de online-drogisterijwinkel Drogist.nl VOF (249 procent omzetgroei) en juridisch dienstverlener Letselverhalen BV (193 procent groei) in Terneuzen. Gouden Gazelle-winnaar van 2015, vishandel Mike de Houck, valt buiten de prijzen.

Gerelateerde artikelen:

> Bax-broers scoren met bricks and clicks

> In Zeeland groeien 110 bedrijven als kool

> Zo vindt de nieuwe generatie zakenvrouwen de weg naar de top