Nieuws Marketing

Busje rijdt Hengeveldse Sparklant naar Spar in Diepenheim

Supermarktondernemer Albert-Jan Kleis van de Spar in Diepenheim springt handig in op de tijdelijke sluiting van Spar Hemel in Hengevelde. Terwijl laatstgenoemde winkel wordt omgebouwd naar een Coop-supermarkt, laat Klein tussen beide supermarkten een taxibusje rijden.

Van onze redactie 25 januari 2016

Albert Jan Kleis Lars Smook

Op die manier kunnen inwoners van Hengevelde in de periode dat hun eigen supermarkt dicht zit toch boodschappen blijven doen bij een Spar. Klanten kunnen gratis gebruik maken van de taxi. Het ritje duurt ongeveer tien minuten. NoaberplichtKleis ziet de extra service als noaberplicht. „Het gaat me niet om het gewin. Sterker, dit gaat me waarschijnlijk meer kosten dan dat het oplevert. We doen dit vanuit sociale betrokkenheid, daarmee willen we ons onderscheiden. Ik ga er niet van uit dat inwoners uit Hengevelde bij mij ‘blijven hangen’. Die zijn zich er echt wel van doordrongen dat zij moeten blijven kopen in hun eigen kern, willen ze het voorzieningenniveau op peil houden. Want is de supermarkt eenmaal weg, dan blijft ie weg.”OuderenKleis verwacht dat vooral ouderen gebruik maken van de service. „Die hebben geen auto om naar een supermarkt in de buurt te rijden.”

De taxi rijdt van 28 januari tot en met 9 februari vanaf 9.30 uur bijna ieder uur. Op 10 februari heropent de Hengeveldse supermarkt als Coop.

Foto: Lars Smook