Nieuws Marketing

Chocing Good maakt gebruiksvoorwerpen van pure chocola

"Ik zie alles voor me in chocolade", vertelt Conny Augspurger van Chocing Good. En dat is niet zo vreemd als het lijkt. De Dordtse ondernemer maakte al van talloze gereedschappen en gebruiksvoorwerpen een chocoladeversie.

Jantien de Jongste | Foto: Rinie Boon 8 juli 2016

DD Chocolade04

Of het nu gaat om een kwast, een duimstok, een hooggehakte pump of een dartpijl: Conny maakt er een lekkernij van die bijna niet van echt is te onderscheiden. "November en december zijn voor mij topmaanden. Dan ben ik bijna non-stop aan het smelten, gieten en afwerken. Aan het einde van het jaar willen veel bedrijven een relatiegeschenk van chocola weggeven. Bovendien sta ik op de kerstmarkt en moet ik voorraad hebben."Sprong in het diepeConny ontdekt op een kerstmarkt in Duitsland voor het eerst gereedschappen van chocolade en is meteen gefascineerd. Ze komt in contact met een producente in Keulen voor wie ze de distributie in Nederland gaat doen. Dat loopt leuk, tot de Duitse ermee stopt. Ze waagt de sprong en besluit zelf te gaan produceren.

Smelten en gietenGeholpen door haar man, die nog wat ruimte heeft in zijn bedrijfspand, verdiept Conny zich in de materie, schaft smeltmachines aan en komt in contact met chocoladeproducent Callebaut. "De chocolade koop ik bij hen in, maar verder doe ik alles zelf." Zo maakt ze siliconenmallen van vrijwel elk denkbaar voorwerp en is ze meester in het smelten en gieten van chocolade. Wanneer de voorwerpen uit de mal komen, krijgen ze een levensecht kleurtje met geur- en smaakloos poeder dat geschikt is voor consumptie.

'Zonde om op te eten', krijgt Conny vaak te horen. "Gelukkig is het pure chocola en heel lang houdbaar. Je kunt er gerust een poosje tegenaan kijken."