Podcast Droomstart

Twintiger heeft dé oplossing voor SEO-schrijvers en -marketeers

Zoektermen, keywords en algoritmes: het schrijven van een SEO-tekst is lang niet zo makkelijk als het lijkt. Droomstart-deelnemer Redouan wil dit proces vergemakkelijken en bouwt aan zijn eigen SEO-analysetool. Hoe dat gaat, hoor je in de zesde aflevering van Droomstart.

Seo droomstart

Van onze redactie 20 april 2022

Wie de nieuwe podcastserie Droomstart volgt, herkent de naam van Redouan misschien niet direct. Dat kan kloppen, want in de vorige aflevering CONVeX was zijn compagnon en TU Delft-student Dewwret te horen. Hij pitchte toen nog een ander idee aan de Droomstartjury, namelijk een transcriptietool op basis van artificial intelligence.

Inmiddels zijn we enkele maanden verder, is Dewwret uitgestapt en heeft Redouan het over een andere boeg gegooid. Nog steeds is hij actief in de AI-hoek, maar hij focust zich met zijn tool op SEO-schrijvers en -marketeers.

Lees ook: Duo schudt uitvaartbranche op met ‘Booking.com voor de allerlaatste reis’

Trendanalyse voor de grootste ranking-kansen

Voor hen is het van cruciaal belang om hun artikel of website zo hoog mogelijk gerankt te krijgen door een zoekmachine en daarbij wil hij helpen. In tegenstelling tot bekende SEO-tools die voornamelijk gericht zijn op het vinden van de juiste keywords, wil Redouan ook data uit bijvoorbeeld Google Trends koppelen. Dankzij deze trendanalyse van de concurrenten, doelgroep en de industrie, kan hij bepalen welke topics de grootste ranking-kansen hebben.

In de podcast hoor je hoe hij dit voor elkaar wil krijgen, als hij in gesprek gaat met juryvoorzitter én topondernemer Niels Meijssen. Maar hoor je ook hoe Redouan gekoppeld wordt aan startupcoach Esther Gons. Zij helpt hem op weg en leert welke valkuilen je als beginnende ondernemer moet vermijden. Want gelijk bouwen, dat zit er niet in.

Lean Canvas

Zo vult hij eerst met Gons een Lean Canvas in. Dit is een sjabloon van een 1-pagina businessplan, dat helpt om de belangrijkste aannames in een startupidee te analyseren en te toetsen. Op basis daarvan worden de volgende stappen in de ontwikkeling van Redouans bedrijf gezet.

Ben je benieuwd hoe dát in zijn werk gaat en hoe deze jonge ondernemer aan de weg timmert. Luister dan naar de zesde aflevering van Droomstart. In de bonusaflvering wordt er dieper ingegaan op het Lean Canvas-model.

Lees ook: Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Help CONVeX

Achter de schermen wordt er door CONVeX hard gewerkt om op een laagdrempelige wijze bedrijven te helpen met het ranken van hun pagina op Google. Op dit moment is CONVeX op zoek naar bedrijven die mogelijk interesse hebben. Aanmelden kan via deze link.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details