Nieuws Marketing

Daklozen slapen dankzij Zwollenaar prinsheerlijk op Jumbo-kussen

Zeventig hoofdkussens voor de zeventig bedden in daklozenopvang De Herberg. Dat beeld ontspon zich meteen in het hoofd van Zwollenaar Jan de Beer toen hij afgelopen zaterdag in supermarkt Jumbo op een spaaractie stuitte. Daarbij krijgen klanten bij elke tien euro boodschappen een zegel. Tien zegels plus een tientje leveren een hagelnieuw Swiss hoofdkussen op.

Van onze redactie 29 januari 2016

Bed stock pixabay 1

De Beer is mede-organisator van de jaarlijkse kerstpakkettenactite voor minima en heeft goede contacten bij De Herberg. "Het bleek dat nieuwe hoofdkussens meer dan welkom zijn. Net zoals de 125 dekbedden die ik lang geleden ook al eens bijeen spaarde voor de daklozen." Een oproep om zegels op te sturen via de sociale media leverde inmiddels al tien volle spaarkaarten op. "Dus het zal me niks verbazen als die zeventig kussens gaan lukken."

Tientje

De Beer zit nog wel met dat tientje extra in zijn maag. "Zeventig keer een tientje is 700 euro... Ik weet niet of ik dat er thuis door krijg", zegt hij lachend. "Misschien zijn mensen die niet bij de Jumbo kopen bereid een tientje te doneren?", vraag hij zich af.

Foto: Pixabay