Nieuws Marketing

De Almelose zaak: Verse frites en ambachtelijk snacks

'Nog een paar nachtjes slapen en dan eet je hier de lekkerste patat in Almelo.' Binnen wordt nog volop gewerkt aan de inrichting, maar de posters op de etalageruiten laten aan duidelijkheid niets te wensen over. In het pand aan de Grotestraat Zuid 97b, waar vroeger een stomerij gevestigd was, opent binnenkort een nieuwe horecazaak: Puur Zuid.

Van onze redactie 27 april 2016

Puur zuid almelose zaak bert kamp

Het is een initiatief van Lambert-Jon Meijer. "Verse frites is ons speerpunt", vertelt de 50-jarige ondernemer uit Rijssen, met Almelose roots. "De patat wordt ambachtelijk bereid. We schillen en snijden de aardappelen zelf om ze vervolgens voor- en af te bakken", aldus Meijer, die naast de frites ook snacks op de menukaart zet. "Ook daarvoor geldt dat we kijken naar ambachtelijkheid en herkomst."

WensMet de opening van Puur Zuid brengt Meijer een al lang bestaande wens in vervulling. "Ik wilde altijd al een keer iets voor mezelf beginnen. Toen ik het daarover had met een familielid op een verjaardagsfeest, kwamen we spontaan op dit concept", vertelt de Rijssenaar, die voorheen werkzaam was in de autobranche. Werd het idee spontaan geboren, de voorbereiding van de nieuwe zaak werd een serieuze aangelegenheid. "Ik heb bij soortgelijke zaken in met name het westen van het land stage gelopen. Ik me bij zo'n 35 zaken georiënteerd op wat er allemaal bij komt kijken", aldus Meijer, die aanvankelijk Enschede op het oog had als vestigingsplaats.

Markt"Het is Almelo geworden, onder meer vanwege de familiebanden die ik hier heb." Daarnaast leerde een marktverkenning dat de verkoop van verse frites in Almelo een haalbare kaart moet zijn. "We hebben goed gekeken naar de markt." De binnenstadslocatie waar de zaak is gevestigd krijgt steeds meer het karakter van een horecaplein, met ijssalon Van Olffen, eethuis Wilhelmus, Timboektoe, Brasserie de Linde en Solera vlakbij elkaar. Volgens Meijer kunnen de horecazaken, die conceptueel sterk van elkaar verschillen, elkaar alleen maar versterken. "Ik denk niet dat ze elkaar bijten. Integendeel. Ze bedienen allemaal een bepaald marktsegment. En, ach de ene keer eet je een schnitzel, de andere keer een vers patatje."

VerbouwingDe verbouwing van het pand, dat een industriële 'pure' inrichting krijgt, is nog volop bezig. "Ik hoop de zaak medio mei te kunnen openen", vertelt Meijer, die zich onder meer oriënteerde bij een aantal zaken die afgelopen weekeinde goed uit de AD fritestest kwamen. "Het zou leuk zijn als we ook eens in de top van dat lijstje terecht zouden komen, maar je moet die test ook weer niet overschatten. De waardering van de klant is natuurlijk het belangrijkst."

Foto: Lambert-Jon Meijer met patatsnijmachine en zijn zoon Omar die de naam voor de nieuwe zaak bedacht (Bert Kamp)