Nieuws Marketing

Deze 10 lekkernijen zijn vanaf nu een officieel erkend Twents streekproduct

Tien Twentse bedrijven mogen zich sinds donderdag etaleren als producent van een erkend streekproduct. Het aantal bedrijven dat label Erkend Streek Product mag voeren is in een klap van één naar elf gegroeid.

Van onze redactie 15 januari 2016

Slagerij de Feijter Toma Tudor

Ze werden in Almelo gecertificeerd met het door de overheid goedgekeurde keurmerk van de stichting Streekeigen Producten Nederland.Het keurmerk biedt klanten de garantie dat het vlees, de kaas of de wijn die ze kopen, op ambachtelijke wijze is geproduceerd, met extra aandacht voor biodiversiteit, natuur, landschap, milieu en dierwelzijn.Tot donderdag was pastaproducent Keuper in Hengevelde het enige Twentse bedrijf dat kon bogen op het keurmerk. Dat er nu tien bedrijven bijgekomen zijn, is een rechtstreeks gevolg van een stimuleringsactie van de gemeente Almelo. Die stelde vorig jaar cheques beschikbaar waarmee bedrijven zich verder konden ontwikkelen om te kunnen voldoen aan de strenge eisen van de SPN. Almelo is een van de deelnemers in het netwerk Groene Metropool Twente, dat zich inzet voor een leefbaar en economisch sterk buitengebied.

De bedrijven die nu officieel streekproducten maken zijn: - Herterij Twente, Geesteren (Ov.) - Twents edelhertvlees- Buffalofarm, Denekamp - Mozarella- Fruitboerderij Oold Blaenck, Rossum - Fruit- Antonia’s Mosterd, Haarle - Mosterd- Erfgoed Bossem, Lattrop - Rundvlees- Schapenhouderij, Bornerbroek - Schapen- Eerlijk Vlees Slagerij De Feijter Hengelo - Vlees- Ambachtelijke speciaalbierbrouwerij De Pauw, Ommen/DenHam - Bier- Kaasmakerij Het Hoepel, Mander - Kaas- Wijngaard de Tappenmars, Den Ham - Wijn

Foto: Toma Tudor