Nieuws Marketing

Digitaal platform voor lokale ondernemers

Hein Eikenaar 13 januari 2016

Digitaalplatform1065

De Boxtelse ondernemers Anneke van den Aker en Rianne van Esch werken aan een digitaal platform voor en over lokale ondernemers. Ze doen dat in samenspraak met de gemeente. Streven is om de site en een mobiele versie per juli 'in de lucht' te hebben. Dat bericht het Brabants Dagblad woensdag.

Het platform krijgt meerdere functies. Het moet een gedeelte krijgen waarop (startende) ondernemers terecht kunnen met vragen over bijvoorbeeld vergunningen en regelgeving. Daarnaast moet het een plek zijn waar consumenten informatie kunnen zoeken over winkels en andere zaken in Boxtel. Het is tevens de bedoeling dat ze er kunnen aangeven van welke bedrijven ze pushberichten op hun mobieltjes willen ontvangen over acties en aanbiedingen. Ook wordt nagedacht over een manier waarop ondernemers onderling informatie kunnen uitwisselen. "Het moet dus niet een soort gouden gids worden", benadrukt Van den Aker.

OndernemersloketOok economiewethouder Eric van den Broek ziet de meerwaarde van één platform waarop alle informatie wordt gebundeld. De gemeente had zelf plannen voor een ondernemersloket, maar dit idee wordt gekoppeld aan het initiatief Van Esch en Van den Aker. Ze ontvingen gisteren uit handen van de wethouder een stimuleringsbijdrage van 1000 euro. Boxtel telt ruim drieduizend ondernemers, waaronder zo'n zeshonderd zzp'ers. Het nieuwe initiatief - dat nog geen officiële naam heeft - is met name gericht op de kleinere ondernemers.

Boxtel telt ruim 3.000 ondernemers, waaronder zo'n 600 zelfstandigen zonder personeel