Nieuws Directmarketing

Mediamarkt verkoopt stofzuiger voor 95 cent

De Mediamarkt heeft in de nacht van woensdag op donderdag geblunderd door urenlang een groot deel van het assortiment voor slechts 95 cent aan te bieden. Dure producten, die normaal tientallen euro's kosten, stonden voor nog geen euro op de website. Dat schrijft het AD.

Naz Taha | Foto: ANP 15 januari 2018

ANP mediamarkt

Veel koopjesjagers bestelden massaal stofzuigers, videogames en luxe keukenapparatuur. De woordvoerder van het bedrijf bevestigt dat de fout is gemaakt en dat er veel bestellingen zijn binnengekomen, maar weet niet hoeveel consumenten daadwerkelijk hun slag hebben geslagen. ,,Ik heb 200 stofzuigers besteld", grapt een klant op Twitter.

Lees ook: Leen Bakker aangeklaagd om fout in productprijs: zo verklein je je risico

Leen Bakker

Het is niet voor het eerst dat een website verkeerde prijzen bij artikelen plaatst. Afgelopen juli stond bij een hoogslaper die normaal 319 euro kost anderhalve dag voor een spotprijs van 24 euro geadverteerd in de webwinkel van Leen Bakker. Het nieuws over die superaanbieding verspreidde zich snel via sociale media, waarna de winkel duizenden bestellingen voor hoogslapers ontving.

Meer dan duizend kopers spanden toentertijd een kort geding aan, omdat ze de goedkope hoogslaper niet kregen. De advocaat van de koopjesjagers beweerde toentertijd dat het om een pr-stunt ging en niet om een prijsfout. De rechter dacht daar echter anders over en wees de zaak af.

Lees ook: Demy de Zeeuw scoort met BALR 10 miljoen omzet, maar geen cent naar traditionele marketing

Hemataart

Eerder ging Hema de mist in toen het door het door een fout gratis bosvruchten-clafoutistaarten aanbood. En bij postorderbedrijf Otto ging het in 2006 mis toen er door een systeemfout lcd-televisies voor 99 euro te koop waren. Destijds kwam de kortgedingrechter tot eenzelfde oordeel: als de prijs te mooi is om waar te zijn, dan moeten consumenten snappen dat om een fout gaat.