Nieuws Marketing

'Discodel' hit in Nijmeegs cafetaria

Opnieuw is een opmerkelijke vette hap aan het uitgroeien tot een hit in een Nijmeegs cafetaria: de discodel. De snack, te koop bij de cafetaria aan het Keizer Karelplein, is een frikandel met discodip en een flinke hoeveelheid mayonaise schrijft De Gelderlander vrijdag.

Van onze redactie 11 maart 2016

Eerder ontstond daar het populaire 'broodje spee', een broodje met een kaassouflé, satésaus, chilisaus en uitjes.

Krokante bite"De discodel is een frikandel met een vrij zoete, krokante bite. Buiten de smaak is de kleurrijke snack een lust voor het oog", aldus biologiestudent Richard Gossens (24), die met studievrienden Bas van Lith (23), Sander de Best (23) en Stijn Berger (25) bedenker is van de hap.

DiscodipDe vrienden aten de snack eerst in de Febo aan de Molenstraat in Nijmegen. "Vorig jaar gingen we wel 3 tot 4 keer per week uit, dus dan ben je de gewone snacks na het stappen een keer beu. In een dronken bui bestelden we de meest gekke combinaties, zoals een kroket met mosterd en slush puppy en een rauwe bamihap met piri-pirisaus", vertelt De Best. "De frikandel met discodip en mayo beviel zo goed, dat we die ook op andere avonden bleven bestellen en omdoopten tot 'discodel'."

Kipkluiven gooienSinds ongeveer een half jaar mogen de vrienden de combinatie daar naar eigen zeggen niet meer bestellen, omdat vrienden van hen kipkluiven door de zaak gooiden. "Omdat wij hier ook bij zaten, willen ze ons er geen vreemde snackcombinaties meer geven", aldus Van Lith. "Een paar weken later is de snack gelukkig geïntroduceerd bij de cafetaria aan het Keizer Karelplein."

MenukaartDe snack staat nog niet op de vaste menukaart van de snackbar. Dat duurt volgens medewerker Abdel Ourahou niet lang meer. "Er worden er nu tot 20 per week verkocht, steeds meer mensen kennen hem van horen zeggen."