Nieuws Marketing

Druk op de open dag van Gebroeders Poppink

Open dag van het 40-jarig bestaan van het bedrijf Gebroeders Poppink zorgt voor files in Reutum.

Van onze redactie 9 januari 2017

Poppink

Veel belangstelling

Wie deze zondagmiddag aan komt rijden bij de hoofdvestiging van het jubilerende Poppink mag achteraan aansluiten in een lange rij van auto's. De open dag van het bedrijf, gespecialiseerd in loon- en grondverzet, landbouwmechanisatie en dumperbouw, gaat zeker niet onopgemerkt voorbij in Reutum en omgeving. Duizenden mensen komen zich vergapen aan de enorme verzameling van onder meer grote landbouwvoertuigen, kranen, dumpers en vrachtwagens.

Kinderen poseren gewillig voor een foto met een grote trekker, terwijl hun vaders geïnteresseerd naar de voertuigen kijken. Zo ook Peter Everlo uit het Duitse Neuenhaus. Met zijn gezin loopt hij over het terrein. "Ik ben hier omdat m'n kinderen het leuk vinden", vertelt hij. "Ik werk zelf bij een bouwbedrijf dat veel connecties heeft met Poppink en we waren eigenlijk wel nieuwsgierig. Dit moet wel een van de grootste loon- en grondverzetbedrijven van Oost-Nederland zijn. Welk bedrijf heeft nou meer dan honderd kranen?"

Grootschalig

Aan belangstelling geen gebrek, zoals gezegd. Iets verderop wordt de inwendige mens verzorgd met een oliebollen- en een patatkraam. Een man loopt erlangs, maar heeft er geen oog voor. Zijn aandacht is gevestigd op een grote kraan. "Ik heb verder geen band met het bedrijf, maar ben hier puur uit belangstelling", vertelt de heer Damhuis uit Tilligte. "Van het loonwerk dat ze hier doen was ik wel op de hoogte, maar ik wist niet dat Poppink ook haar eigen dumperbouwafdeling heeft. En ik wist al helemaal niet dat het zo grootschalig was. Daar verbaas ik me wel over."

Wie denkt dat er enkel mensen uit de omgeving naar Reutum zijn gekomen, heeft het mis. Hier en daar is zelfs een Brabants accent te horen. Het zegt wat over de reikwijdte van het bedrijf. Het echtpaar Schurink komt uit een andere richting: het Groningse Sellingen. "Onze zoon heeft zelf een landbouwbedrijf en om die reden hebben wij belangstelling voor deze open dag", vertelt mevrouw Schurink. Haar man vult aan: "De hoeveelheid materiaal is echt imponerend en het terrein ligt er keurig bij. Ze hebben hier echt alles wat een boer nodig heeft."

Het bedrijf van de broers Johan (73) en Harrie (67) Poppink kan terugkijken op een meer dan geslaagde open dag, meent ook Janin Weiteman. Zij is de vriendin van Matthijs Poppink, die net als vier andere kinderen van de oprichters binnen het bedrijf werken. "Mensen komen dit weekeinde niet alleen langs uit nieuwsgierigheid, je merkt ook echt dat ze het bedrijf waarderen", vertelt Weiteman. "Alle relaties die de afgelopen dagen langs zijn gekomen en de cadeaus die ze hebben gebracht, dat is echt mooi om te zien."

Bij vertrek moeten bezoekers weer even geduld opbrengen om naar huis te komen door de drukte, maar het bedrijf laat hen niet met lege handen gaan, getuige de emmer met het Poppink-logo die iedereen meekrijgt. Langzaam maar zeker lossen de files, zeldzaam in Reutum, toch weer op.