Nieuws Marketing

Een heus kattencafé in Hengelo

Wie wil er kroelen met de naaktkatten Borrel, Nootje, Cashew en Pretzel? Het kan bij KatDeau in Hengelo, waar Dominique Mulder dit weekeinde het eerste kattencafé van de regio opende. 'Graag voorzichtig naar binnen komen, want de katten willen graag buiten spelen', is het geschreven advies op de voordeur van het pand aan de Anninksweg.

Mandy de Jong | Foto's: Frans Nikkels 22 augustus 2016

Kattencaf Kat Deau

Wie dacht z'n eigen kat onder de arm mee naar binnen te kunnen nemen, heeft het mis. Het kattencafé is het domein van de vier naaktkatten van Dominique Mulder (26). En dat blijft zo, want de dieren hebben volgens de eigenaresse een bepaalde hiërarchie. En die wil Mulder natuurlijk niet verstoren door de komst van andere katten.

Voor dierenliefhebbers

Borrel, Nootje, Cashew en Pretzel kunnen worden geknuffeld onder het genot van een kop koffie of thee met wat lekkers: van panini's tot zelfgemaakte worteltaart. Geen alcohol, want dat past niet bij het spraakmakende concept. Het kattencafé is er voor de echte dierenliefhebber, maar ook voor mensen die behoefte hebben aan een praatje. „Want dieren verbinden", weet Mulder uit ervaring. „En mensen met een allergie kunnen ook gewoon komen, want deze katten haren natuurlijk niet."

Dat is ook wel zo handig in een café. De twintiger is helemaal wild van haar sphynxen. Ze zijn heel speels, slim en mensgericht. Eigenschappen die goed van pas komen in dit kattencafé. „En het is niet zielig, want de katten genieten van de aandacht."

Twee banen

Mulder is naast kattenliefhebber ook docent Engels op het ROC van Twente. Van maandag tot en met donderdag staat ze voor de klas en haar vrije uurtjes besteedt ze aan het kattencafé, dat op donderdag, vrijdag en zaterdag is geopend. Daar moet ze zelf ook nog even aan wennen. Het is nog maar drie jaar geleden dat ze haar hart verloor aan het bijzondere kattenras. En dan is er nu al een echt kattencafé.

Opties

Mulder kocht vorig jaar haar woning met winkelruimte aan de Anninksweg in Hengelo en heeft lang getwijfeld over een goede invulling. „Ik dacht eerst aan huiswerkbegeleiding", zegt Mulder. Tot ze een bezoekje bracht aan kattencafés in Amsterdam, Den Bosch en Groningen. „Mijn pand is daar ook heel geschikt voor, dacht ik toen." En tot haar grote geluk kreeg ze ook nog de benodigde vergunningen van de gemeente Hengelo. Maar nu wordt het echt spannend. „Want de mensen moeten wel komen."

Het eerste weekeinde begint veelbelovend. „Voor de opening zijn er natuurlijk veel vrienden en familieleden, maar zondag ben ik ook al helemaal vol. Dan heb ik twaalf reserveringen." En wat vinden Borrel, Nootje, Cashew en Pretzel van de drukte in huis? De sphynxen blijven de rust zelve. En als ze er zin in hebben, vragen ze wel om een knuffel.