Nieuws Marketing

Een volle zaak na winst Proef Eet in Enschede

Restaurant Hanninkshof uit Usselo is dit jaar de beste van Enschede. Het winnen van de Gouden Duyt is bijna garantie voor een volle tent, schrijft De Twentsche Courant Tubantia.

Van onze redactie 5 september 2016

Hanninkshof lars smook

Het is zaterdagavond. De 31ste Proef Eet is in volle gang en bij de stand van Big Belly's aan de voet van de Grote Kerk, vinden lamskoteletten met een jus van munt en Guinness gretig aftrek. Big Belly's is winnaar van de Gouden Duyt in 2014. Robin Buma van Big Belly's weet nog met welk gerecht: varkenswangetjes op een stamppotje van knolselderij en pastinaak. "Het is supergaaf als je de Proef Eet wint", zegt Buma.

Naamsbekendheid

"De eerste vier maanden na het winnen van de Proef Eet hebben we bijna alle dagen van de week vol gezeten. Het is zeker drukker geworden. Voor de naamsbekendheid is het goed om Proef Eet te winnen." Begeleid door muziek van The Monkees schuift Buma het gerecht naar voren waarmee ze nu de Gouden Duyt willen winnen: zalmmousse met gerookte paling, gerookte eendenborst en Guinness-abrikozen compôte.

Bij de stand van Carlina's klinkt Zuid-Amerikaanse muziek. In de nok van de tent hangt een gitaar. Carlina's is de winnaar van 2013. "Twee jaar geleden hadden we de tweede plek en vorig jaar zei de jury dat we het de winnaar heel moeilijk hadden gemaakt", zegt Sandra van Carlina. Ze heeft het restaurant nu vijf jaar. "Het winnen van de Proef Eet helpt natuurlijk wel", zegt de Colombiaanse. "Ik heb een authentiek restaurant. In het begin was er toch wat drempelvrees; ik had veel onbekende gerechten. Ik heb zeker profijt gehad van de Gouden Duyt."

Winnaars 2016

Winnaars van de Gouden Duyt: Restaurant Hanninkshof voor hun Gerookte oester met topinamboer. De Zilveren Duyt (Beste Cateraar) gaat naar Boenders. De prijs voor Beste Styling is voor SamSam en de Beste Nieuwkomer is Beiaards Bistro.

Foto: Lars Smook