Nieuws Marketing

Eerste editie Airforce Festival sfeervol en geslaagd

Het allereerste festival op de voormalige luchthaven Twente is een feit. Airforce Festival - die van dat gedoe met die vleermuizen - sloot zaterdagavond na een succesvolle dag af met een prachtige vuurwerkshow.

Joost Dijkgraaf | Foto: Annina Romita 8 augustus 2016

Airforce Festival

Het allereerste hardcorefeestje van festivalorganisatoren Absolutely Fresh & Art of Dance op de luchtbasis moest ook episch worden, om zo een begin te maken als klassieker voor de toekomst. En dat werd het. Want de bezoeker van dit soort festivals - met of zonder oordop - houdt nu eenmaal van bonkende beats.

Militair gevoel

Zo'n 10.000 muziekliefhebbers uit binnen- en buitenland waren afgekomen op de primeur op de luchthaven, waar de hele opzet indruk maakte. Airforce is niet het eerste festival op een airport - Q-base in Weeze bestaat al jaren - maar toch waren liefhebbers nieuwsgierig naar de setting in het landelijke Lonneker. Die mocht er zijn. Stages in een kazerne, bunker of baan waar vliegtuigen vroeger taxieden: het militaire gevoel werd door de fraaie decors sterk opgeroepen en sloot naadloos aan bij de beleving van de bezoeker.

Jezelf zijn

Hardcoreklanten zijn namelijk niet zo van de vrolijke kleurtjes of Hawaï-blousjes. Op Airport Twente liep een veelal zwartgeklede massa rond, opgevuld door excentriek geklede dames en opgepompte spiermassa's in blote bast.

Gespuis uit Twente

Hoogtepunten waren onder meer de optredens van Angerfist, Radical Redemption en die twee plus twee andere dj's onder het synoniem Denekamps Gespuis. Zij verzorgden de slotact van de avond, inclusief spectaculaire vuurwerkshow. Het bijzondere is dat Airforce daarmee werd afgesloten door de internationale top van de scene, maar tegelijkertijd door jongens uit de streek. De beste hardcore- en hardstyle dj's komen namelijk 'gewoon' uit Twente.

Lees verder onder de foto

Rustig feestje

Volgens Van Oosterbaan is het vrij uitzonderlijk dat er op een publiek van 10.000 bezoekers geen ruzies, vechtpartijen of andere incidenten zijn. "De sfeer was uitgelaten en echt uitzonderlijk goed. Dit was voor ons het rustigste feestje van het jaar." Absolutely Fresh is ook verantwoordelijk voor de organisatie van onder meer Freshtival, Fantasy Island en Unity.

Bewogen week

De eerste editie van het veelbesproken festival eindigt daarmee in een succes. Van Oosterbaan: "Vijf jaar lang zijn we eigenlijk al bezig met dit idee, om op de luchthaven een festival te organiseren. Deze week was uiteindelijk heel bewogen, met de rechtszaak er ook nog bij. Als dan uiteindelijk alles goed afloopt geeft dat wel even een gevoel van euforie."

Editie 2 op komst

De plannen voor de volgende editie op de luchthaven staan al in de steigers, volgend jaar omstreeks deze tijd moet Airforce Festival zijn tweede editie beleven. De organisator verwacht dan een nog grotere belangstelling. Van Oosterbaan: "Veel bezoekers waren razend enthousiast, ik ben benieuwd waar dit gaat eindigen."