Nieuws Marketing

Efteling bouwt paleis van 35 miljoen euro

Nico Snels 12 januari 2016

Symbolica efteling nieuwe attractie 2017

Een magische rit per koets door het Paleis der Fantasie. Dat is wat de bezoekers in Symbolica te wachten staat. De nieuwste attractie van de Efteling wordt met 35 miljoen euro meteen de duurste ooit en opent volgend jaar zomer.

"Het is een darkride voor het hele gezin, de vierde na Droomvlucht, Fata Morgana en Carnaval Festival," zegt voorzitter van de raad van bestuur Fons Jurgens over de jubileumattractie in het AD. In 2017 viert het Kaatsheuvelse park het 65-jarig bestaan en daarom wordt extra uitgepakt. Want ook het nieuwe vakantiepark in het Loonsche Land moet dan klaar zijn.

SymbolicaHet sprookjesachtige paleis Symbolica komt midden in de Efteling te staan, op de Brink vlak bij de Pagode. Al in 2010 kondigde de toenmalige directie de bouw aan van wat toen nog Hartenhof heette. Bij het 60-jarig bestaan in 2012 zou de attractie in gebruik worden genomen, maar de investeringen werden getemperd en het plan vooruitgeschoven. Jurgens: "We zijn daarom erg blij dat we nu Symbolica kunnen presenteren als belangrijkste onderdeel van het Rijk der Fantasie, waarvan Polles Keuken al enkele jaren geleden opende."

Voor de naam Symbolica in plaats van het Nederlandse Hartenhof is bewust gekozen met het oog op de internationale markt. Mascotte Pardoes de Tovernar leidt de bezoekers straks langs de vele verborgen kamers en ruimten van het Paleis der Fantasie. "Maar de rol van Pardoes is beperkt. Niet zozeer het verhaal, maar de interactie onderweg moet de bezoeker verwonderen en verrassen," stelt Jurgens, die verder nog niets van de inhoud wil verklappen.

Het koetsachtige voertuig waarin de gasten door Symbolica rijden, heet de Fantasievaarder. Er is plaats voor zes personen, twee rijen van drie. De rit duurt 6 tot 7 minuten en bezoekers kunnen kiezen uit drie verschillende routes. Niet de snelheid, maar de effecten en details zorgen voor de beleving.