Nieuws Marketing

Eindelijk een eigen galerie in Geesteren

Mirjam Boomkamp uit Bruinehaar ziet een langgekoesterde wens in vervulling gaan in het buitengebied van Geesteren. Ze opent haar galerie boven het restaurant De Oranjerie aan de Vinckenweg, tussen De Pollen en Geesteren.

Van onze redactie 21 maart 2016

Galerij jack amels

In de 120 vierkante meter grote ruimte op de eerste verdieping opent Mirjam eind mei of begin juni een natuurpanorama met opgezette dieren en schilderijen. In de stijl van wijlen kunstenaar Rien Poortvliet. Haar initiatief krijgt een educatief karakter. "Ik wil graag met kinderen en volwassenen regelmatig het natuurgebied Engbertsdijksvenen intrekken om sporen van wilde zwijnen en dassen te zoeken en er te schilderen", vertelt de kunstenares, die onlangs groen licht kreeg voor haar plannen van de gemeente Tubbergen.

Mirjam Boomkamp is al meer dan dertig jaar actief als kunstschilder, illustratrice en docente. Ze begeleidt jongeren en volwassenen en ze geeft workshops. In een ruimte achter de Oranjerie wil ze ook andere kunstenaars de kans geven te exposeren. "Alles is gebaseerd op de natuur, er komt geen abstracte kunst."

WensDe galerie is een langgekoesterde wens. Op 5-jarige leeftijd verhuisde ze naar het platteland, dat een bron van inspiratie werd voor haar werk als illustratrice, schrijfster en kunstenares. "De natuur, de dieren en het landleven boeien en inspireren mij. Dat verwerk ik in mijn verhalen, schilderijen en ansichtkaarten." Ze maakte onder meer een kleuterbijbel, gezien door de ogen van dieren. Deze bijbel gaat over een ark waarin tijdens de vaart Bijbelverhalen worden uitgebeeld en beschreven. Ze geeft ook workshops, les aan volwassenen en kinderen en begeleidt jongeren met aan autisme verwante contactstoornissen. Workshops verzorgt ze voor kleine en grote groepen in alle leeftijden. "Workshops zijn een ideale manier om van Twente te genieten en om een gezellige middag te hebben. Bij het schilderen help ik persoonlijk en geef ik les in diverse schildertechnieken."

Foto: Jack Amels