Nieuws Marketing

Enschedese kokkin bezorgt maaltijden per bakfiets

Op de bakfiets door weer en wind maaltijden bezorgen. Leontine Seuren (50) begint er vanaf maandag aan. Onder de naam: geheim van de kok. Dat meldt TV Enschede woensdag in de Tubantia.

TV Enschede | Foto: Annina Romita 2 november 2016

Leontine Seuren Annina Romita

Als Leontine Seuren vertelt over de droom die uitkomt, dan stralen haar ogen. Hoe het zo kwam? Zij en haar partner Mia van Jeveren (60) gaan jaarlijks een paar keer naar Berlijn. Ze zijn zestien jaar samen. "Millenniumlove", zegt Mia. "We zaten op de 50ste verjaardag van Leontine in ons favoriete restaurant en bespraken levensvragen."

Wens

Leontine: "Op haar vraag wat ik nog graag zou willen doen was mijn antwoord: 'Koken voor mensen'." Een maand later stonden de dingen op papier die geregeld moesten worden voor het bedrijf met de naam 'geheim van de kok'. Verder de aanschaf van een elektrische bakfiets, want het moest wel duurzaam zijn.

De vijf katten en twee honden moeten een ander plekje in het knusse huis zoeken, want de keuken is vanaf nu verboden terrein voor deze dieren. In de zomer is een extra professionele keuken ingericht en is de houten vloer verdwenen. De voorkant van het huis is ruimer gemaakt zodat de bakfiets er makkelijk door kan. De kokkin is Leontine en partner Mia houdt zich bezig met de administratie en bestellingen. Ze hebben veel werk verzet om de wens in vervulling te laten gaan.

Duurzaam

In de gezellige keuken staan de nieuwe glazen en aardewerken schalen klaar. Alles is duurzaam. Alle koffers voor het eten zijn gelabeld. Het logo en de kleding hebben de vrouwen zelf bedacht.

Het eten is bedoeld voor Enschedeërs, liefhebbers van gezond en duurzaam én lekker eten. Voor tweeverdieners, al dan niet met kinderen. Maar ook voor mensen die in een ploegendienst werken en op het bedrijf eten. Voorts voor lieden die thuis lekker uit eten willen gaan.

Via een website kunnen klanten voor tien uur 's ochtends de bestelling doorgeven. Daarna gaat Leontine koken. De kokkin gebruikt familierecepten, ze kookt zoals ze zelf het eten graag eet. "Pure, eerlijke en gezonde maaltijden. Met veel roomboter. Nee, ik gebruik geen zakjes en pakjes." Een testpanel van dertig vrienden heeft de afgelopen proefperiode haar eten beoordeeld.

Kleine onderneming

Geheim van de kok is een kleine onderneming en beide dames willen dat ook graag zo houden. "Mocht er in de toekomst nog een extra keuken ergens bijkomen, dan is dat prima. Maar ik zie mezelf niet als een manager. Mocht het uit de hand lopen, dan verkoop ik de tent en gaan we naar Terschelling. Dan word ik boer", zegt Leontine en lacht.

www.geheimvandekok.nl