Nieuws Marketing

Facebook lanceert nieuwe tools voor bedrijven

Het wordt voor bedrijven makkelijker om via Facebook in contact te met potentiële buitenlandse klanten. Het sociale netwerk lanceerde twee nieuwe marketingtools, ‘International Lookalikes’ en ‘Worldwide Targeting,’ die zich richten op het MKB.

De Ondernemer 9 september 2016

Facebook marketing

Met lookalike targeting zoekt Facebook naar doelgroepen die waarschijnlijk interesse hebben in je bedrijf omdat ze vergelijkbaar zijn met bestaande klanten. Deze mogelijkheid bestond al, maar wordt nu internationaal uitgerold. Worldwide targeting maakt het mogelijk om je advertenties aan een wereldwijd publiek te laten zien.

Facebook komt met de nieuwe tools omdat zij weet dat de grootste uitdaging voor bedrijven bestaat uit het vinden en binden van nieuwe klanten. Deze uitdaging is nog groter wanneer bedrijven een buitenlandse markt willen betreden. Marcipano, een patisserie uit Bussum, is een bedrijf dat gebruik maakte van marketing via Facebook. Het bedrijf is na twee jaar adverteren actief in 27 landen.

Ook maakte Facebook nieuwe data bekend over haar gebruikers in relatie tot de betrokkenheid met bedrijven die actief zijn op Facebook:

71% van de Nederlandse Facebook-gebruikers zijn verbonden met bedrijven in het buitenland (dit is 70% voor Europese Facebook-gebruikers). De top-5 landen bestaat uit de VS, Duitsland, België, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Meer dan 99 miljoen mensen wereldwijd zijn verbonden met bedrijven uit Nederland. De meeste fans van Nederlandse bedrijven vind je in België, Duitsland en Polen. Meer dan 1 miljard mensen op Facebook zijn verbonden met minimaal een bedrijf in het buitenland.