Nieuws Marketing

Fitness voor workaholics

Bastiaan Tuenter | Foto: Cees Baars 7 januari 2016

Fitnessvoormensenmetweinigtijd1065

Fit worden zonder te zweten. Dat belooft Hilde Scherrewitz van Fit20. Het fitnessbedrijf heeft zoveel succes dat na een vestiging in Apeldoorn Noord een tweede filiaal opende in Apeldoorn Zuid.

'Omdat we vrijwel vol zitten en het nog elke maand groeit, moest ik naar iets nieuws uitkijken.' Hilde Scherrewitz opende maandag een tweede vestiging op het FizzionParc in Apeldoorn Zuid.

Slechts twintig minutenFit worden door wekelijks slechts twintig minuten trainen, zónder zweten. De meest gehoorde reactie is er één van ongeloof. ,,De zaal waar we trainen is koud, 17 graden. Het lichaam blijft dus koel", verklaart Scherrewitz, ondernemer en personal trainer. ,,We trainen met apparaten en doen dat in slow motion. Zweten is er niet bij, douchen niet nodig, mensen kunnen in dezelfde kleding door naar hun werk. De eerste paar keer hebben ze misschien spierpijn, daarna nauwelijks nog."

Langzaam bewegen klinkt niet als een effectieve training, maar Scherrewitz constateert het tegenovergestelde. ,,Het ís een intensieve training. Het liefst trainen we tot spierfalen. We trainen alle spiervezeltypes en trekken de brandstofsystemen leeg. Dat is erg zwaar. Vrijwel het hele lichaam wordt onder handen genomen, zo'n negentig procent van de spiermassa. De conditie, souplesse en kracht nemen toe - je raakt gewoon fit." Een van de peilers van Fit20 is de persoonlijke aandacht. Er kan één op één of één op twee worden getraind. "We trekken de eerste keer een uur uit om iemands persoonlijke vermogen in kaart te brengen. Iedereen krijgt een uniek schema. Alle resultaten worden bijgehouden. Op die manier kunnen we de trainingen op maat maken."

Scherrewitz opende zes jaar geleden haar eerste (en Nederlands tweede) vestiging van Fit20 in Apeldoorn Noord. "Een oud klasgenoot had de eerste in Zwolle geopend. Ik kwam net van de sportacademie en ging langs. Net als iedereen was ik op voorhand sceptisch. Maar na een training kwam ik erachter dat het zwaar en pittig was. De manier van trainen verschilde totaal van wat ik gewend was. Inmiddels, een kleine zeventig vestigingen verder, krijgen mensen door dat Fit20 een goede training is."