Nieuws Marketing

Frietboetiek B'tje Anders in Middelburg breidt uit en dat is hard nodig

Frietboetiek B'tje Anders in Middelburg kan na de uitbreiding met het pand van café Underground meer klanten bedienen.

Van onze redactie 23 augustus 2016

Frietboetiek BT in Middelburg 1065 Ruben Oreel

Goede aardappelen, goede olie, goede medewerkers en goed voorgebakken friet. Dat is volgens Rob Smit de basis van het succes van Frietboetiek BT Anders in de Reigerstraat in Middelburg. "En zorgen voor sfeer en niet moeilijk doen als iemand om wat extra mayonaise vraagt," zegt hij in een interview met de PZC.

Zeven jaar geleden begonnen ze daar friet te verkopen. "Dat was nog door het raam. De klanten stonden op straat." Enkele weken geleden kochten ze het pand van de buren, café Underground. Nu volgt de zoveelste verbouwing. Ze hopen dat over een kleine twee weken het buurpand daadwerkelijk bij hun zaak kunnen trekken, zegt zijn vrouw Marian.

Rij tot in de tuin

De uitbreiding is hard nodig omdat het nu vaak erg druk is in hun zaak. Hij: "Zeker als het regent, staat de rij tot in de tuin." Hij wijst naar het keukengedeelte van zijn zaak. "We worden weleens gek van de krappe ruimte. Nu kunnen we alles beter plaatsen."

Bovendien kunnen ze dankzij de uitbreiding meer klanten een plekje bieden. Want heel wat van hen kiezen ervoor om hun friet, snack, soep, broodje of salade aan een tafel in of buiten BT Anders op te eten. BT Anders scoorde vorig jaar bij de AD-friettest een 9,5 en werd toen uitgeroepen tot de Zeeuwse zaak met de lekkerste friet.

600 kilo aardappelen

Volgens Marian zetten ze nu in topweken 600 kilo aardappelen om, 80 liter stoofvlees, 100 liter satésaus en zo'n 35 kilo aan hamburgers. Zij: "En heel veel maken we zelf." Hij: "De satésaus bijvoorbeeld, dat is een oud familierecept."