Nieuws Marketing

Zwemschool kiest voor Amerikaanse methode

Je baby of peuter in het zwembad gooien en afwachten of Hanneke Deen uit Nijmegen er op tijd bij is? Dat moet je als ouder maar durven. Hanneke: ,,Daar heb je meteen de kern te pakken van het succes van mijn bedrijfje. De ouders, maar ook de kinderen moeten mij volledig vertrouwen om de methode, en dus mijn bedrijf, te laten slagen."

Mirjam van Zelst | Foto: Erik van 't Hullenaar 26 oktober 2016

Hanneke 1065

In het kort: Hanneke leert kinderen tot zes jaar zelfredzaamheid in het water door ze op hun rug te laten drijven. ,,Zo kunnen ze wachten tot iemand ze eruit haalt. Dat is beter dan te vertrouwen op luchtbandjes. Als die van de armpjes af schieten, zinkt het kind zo naar de bodem."

Als kind was Hanneke niet uit het water te slaan. Later was ze duikinstructeur, maar voor ze het wist, had ze een 40-urige werkweek achter een computer en kreeg ze last van haar rug. ,,Ik wilde fysiek werk doen. Toen ik een filmpje zag over deze zwemmethode uit de Verenigde Staten, besloot ik de zes maanden durende opleiding tot instructeur te volgen en voor mezelf te beginnen."

Dit tweede jaar draait ze al beter dan het eerste en het hoogseizoen is nog niet eens begonnen. De marketing kan nog beter, zegt ze zelf. Maar wie stond de hele zomer op De Kaaij aan de Waalkade ouders voor te lichten over veilig zwemmen? Juist.

Wie: Hanneke Deen (34)Wat: zwemlessenWaar: NijmegenSinds: november 2014Grootte: eenmansbedrijf, tot nog toe 35 klantenContact: geborenzwemmers.nl

Ben jij een doorzetter en wil je in deze rubriek? Mail naar: regionijmegen@deondernemer.nl.