Nieuws Marketing

Gemeente wil hop-on-hop-offbus langs toeristische plekken

MALOU SEIJDEL 12 januari 2016

Hoponoffbus1065

Wie kent ze niet: de enorme dubbeldeksbussen in grote steden als Londen, Parijs, New York en dichterbij in Amsterdam en Rotterdam, van waaruit je als toerist in één middag de hele stad kunt bewonderen. Je stapt uit bij een voor jou interessante bezienswaardigheid, om vervolgens een paar uur later net zo makkelijk weer in een volgende bus te stappen.

Als het aan de gemeente Den Haag ligt, krijgt ook de hofstad, het liefst nog voor de zomer, zo'n een zogeheten hop-on-hop-offbus. Gedacht wordt aan een vervoersmiddel dat toeristen naar belangrijke attracties brengt in het centrum, de internationale zone en Scheveningen. Tijdens de rit krijgen bezoekers informatie over plekken langs de route.

SubsidieDe gemeente stelt een subsidie van 100.000 euro beschikbaar voor het bedrijf dat zo'n vervoermiddel tussen het centrum van Den Haag en Scheveningen wil exploiteren. De subsidie kan worden gebruikt voor onder meer de opstartkosten, infrastructuur en promotie via Den Haag Marketing en de VVV.

Partijen die interesse hebben een hop-on-hop-offbus te exploiteren, kunnen vóór 15 februari hun plan indienen bij het subsidiebureau van de gemeente.

De gemeente beoordeelt de plannen in de laatste twee weken van februari 2016. Daarbij laat zij zich bijstaan door een adviescommissie die bestaat uit vertegenwoordigers van het toeristische bedrijfsleven in Den Haag en Den Haag Marketing.