Nieuws Marketing

Goed voor de dag tijdens Valentijn

De één moet er niets van hebben, de ander houdt van de dag van de liefde. Om morgen op Valentijnsdag toch goed voor de dag te komen houdt kringloopwinkel Het Goed in Wijhe vandaag een Valentijnshapjes-workshop.

Stefan Keukenkamp 13 februari 2016

Valentijn pixabay

Kok Jaap Doorgeest van Salland Catering leert deelnemers aan de Valentijnshapjes-workshop vandaag hoe je met weinig middelen een romantisch hapje klaarmaakt. ,,Of ik een romanticus ben", herhaalt Jaap Doorgeest de vraag. ,,Ach, ik vind het ook leuk om onverwachts met iets leuks aan te komen. Dat neemt niet weg dat lekkere dingen maken en Valentijn dicht bij elkaar liggen."

Doorgeest is druk bezig met de voorbereidingen voor de workshop die hij vanmiddag geeft in de Wijhese kringloopwinkel. ,,Lekker koken komt neer op durf. Dingen uitproberen om te kijken of het werkt is ontzettend leuk", vertelt de kok terwijl hij de ananaskaas verdeelt over een stukje roggebrood in hartjesvorm. ,,En alles wat ik maak staat bij iedereen in de keuken. Het is niet moeilijk."

InspiratieIedereen die Het Goed bezoekt, kan proeven, maar vooral inspiratie opdoen. Het idee komt voort uit het succes van vorig jaar. ,,Toen deelden we aan elke vrouw een roos uit", blikt filiaalmanager Johanna van Zwieten van Het Goed terug. ,,De reacties waren heel positief, dus dat smaakte zeker naar meer."

Doorgeest en Van Zwieten ontmoetten elkaar in september toen beiden waren betrokken bij de actie 'koken voor vluchtelingen' in Olst. ,,Ook de zoon van Jaap loopt stage bij ons. Ik sprak hem en stelde voor om iets leuks te organiseren met Valentijnsdag. Zo is dit idee geboren."

SimpelIn de workshop leert Doorgeest om met simpele ingrediënten toch een culinair hoogstandje neer te zetten. ,,Neem bijvoorbeeld oud brood. Maak er een vormpje van en dip het door olijfolie. Vervolgens vijf minuutjes in de oven en beleggen met een beetje paté en een stukje olijf. Veel lekkerder dan een toastje van de supermarkt."

Ondertussen bereidt de kok het volgende hapje voor. Hij leert ook Van Zwieten de fijne kneepjes van het vak. ,,Hier leer ik ook nog eens wat van", lacht ze. ,,Kijk, drie ingrediënten geeft echt iets extra's aan een lekker hapje. Zoet en vlees gaat bijvoorbeeld goed samen, maar je moet het vooral zelf uitproberen."

Foto: Pixabay