Nieuws Marketing

Goorse kapster hoopt op Coiffure Award nominatie met foto dochters

Supertrots is ze, kapster Petra van den Burg uit Goor. Voor haar inzending voor de Coiffure Award, een haarmodefotografiewedstrijd, verzorgde ze de kapsels van haar tweelingdochters Zara en Indy (14). ,,Of ik nu genomineerd word of niet - laat staan dat ik iets win - deze foto is nu al heel speciaal voor mij."

Van onze redactie 18 maart 2016

Dochters Petra van den Burg Indy en Zara Coiffure Award 2016 Richard Monsieurs 2

De Coiffure Award is georganiseerd door kappersvakblad Coiffure en Schwarzkopf Professional. De visie van de kapper op de haarmode van het komende jaar moet uit het werk spreken. De jury’s uit Nederland en Engeland beoordelen de ingestuurde foto’s op het geheel van coupe, visagie, styling en fotografie. Van den Burg, die deelneemt in twee categorieën en al twee keer eerder won, plaatste een sneak preview van haar inzending op Facebook. De reacties daar op waren overweldigend.Speciaal gevoelVrijdag hoort ze of ze met haar creatie bij de laatste tien genomineerden zit voor prestigieuze wedstrijd in de categorie Avant Garde. „Het is echt verbazingwekkend, al die berichtjes die ik heb gekregen. Omdat het mijn eigen dochters zijn heb ik er een heel ander gevoel bij dan wanneer je werkt met een model. Doutzen Kroes zou hier nooit aan kunnen tippen. Ik ben supertrots.”

Eerder in de prijzenHet is niet de eerste keer dat Zara en Indy model staan voor moeder Petra’s haarcreaties. Vorig jaar maakten zij hun debuut. Prompt won Van den Burg in New Orleans een van de grootste prijzen wereldwijd in het kappersvak: ‘The Big Shot’, categorie Avantgarde Shot of the Year. Uitgereikt door de organisatie Behind the Chair, de overkoepelende organisatie van kapperswedstrijden wereldwijd. „Ik werd eerste uit 47.000 beelden. Een geweldige eer. ”

Dochters van Petra van den Burg, Indy en Zara (beiden 14), stonden model voor de inzending voor de Coiffure Award 2016. Foto: Richard Monsieurs