Nieuws Marketing

Goudswaardse wint ondernemerstitel Hoeksche Waard

Hanneke van Kooten (35) heeft gisteren de titel Zakenvrouw Hoeksche Waard 2016 in de wacht gesleept, aldus het AD. In Oud-Beijerland nam de directeur van Tuin & Buiten Leven in Numansdorp de trofee in ontvangst. 'Dit had ik nooit kunnen dromen.'

Marianne van de Polder | Foto: QPhoto 9 maart 2016

Hanneke van Kooten zakenvrouw hoeksche waard tuin en buiten leven goudwaard numansdorp

Uit vijf genomineerden koos de jury de Goudswaardse omdat ze 'selfmade' is en een uitstekende ambassadrice voor het eiland. Het beeld dat bij de uitverkiezing hoort kreeg ze uit handen van burgemeester Servaas Stoop van de gemeente Korendijk. "Wie kunnen we beter gebruiken om de Hoeksche Waard op de kaart te zetten dan deze topvrouwen", zei Stoop vlak voordat hij de uitslag bekend maakte.

OndernemersbloedVan Kooten had haar winst niet echt verwacht omdat ze alle kandidaten heel goed vond. Tijdens haar speech schoot ze even vol toen ze haar ouders bedankte. "Van hen heb ik het ondernemersbloed meegekregen. Ik vond verkopen al leuk toen ik klein was", deelde ze openhartig met een volle zaal toehoorders.

Het bedrijf dat Van Kooten samen met echtgenoot en zwager runt, loopt als een trein. Aankomend weekend wordt de zesde vestiging van de zaak geopend in Amersfoort. Haar bedrijf heeft alles te maken met 'lekker buiten willen leven'. Opvallend aan het assortiment is de veelzijdigheid in dit thema. Zo kunnen mensen er terecht voor een blokhut, tuinhuisje of chalet.

LoungesetMaar ook zaken als een terrasverwarmer, loungeset, sauna of dierenverblijf worden verkocht. "Elke keer weer proberen we een product neer te zetten waarmee we ons onderscheiden. In deze tijd is het belangrijk klanten meerwaarde te bieden, en meer service. We gaan voor tien vestigingen in Nederland, daarna is België aan de beurt", aldus Van Kooten. Als grootste talent noemt ze haar gevoel voor marketing. "Ik laat me vaak inspireren door internet en volg actuele ontwikkelingen op de voet."

Hoe heeft ze de competitie ervaren? "Ik vond het in het begin best spannend. Ik kan soms wel wat verlegen zijn. Maar gaandeweg ben ik er steeds meer van gaan genieten. Dat ik dit heb gewonnen, vind ik een hele eer."