Nieuws Grand Prix Zandvoort

Creatieve snackbarhouder maakt voor Grand Prix een Max-bak met frikandellen en friet

Daar is-ie dan, met vliegende snelheid over de toonbank in Winterswijk: de Max-bak. Een smakelijke auto, bestaand uit frikandellen op een circuit van frietjes.

AD 3 september 2021

De Max-bak geeft extra downforce. Foto: Het Pelkhuisje

Laurens Tenbergen, eigenaar van cafetaria Het Pelkhuisje, is verantwoordelijk voor de creatie. ,,Ik bedenk wel vaker aparte dingen, met kerst bijvoorbeeld. De Grand Prix is heel leuk om op in te spelen,” zegt hij in het AD. En zo'n frikandel, dat knutselt natuurlijk heel lekker. Voor je het weet heb je een eetbare bolide.

De ‘Frik 1-races’ worden zaterdag om 11.30 uur geopend. ‘Wil je een speciale editie van de Max-bak, dan sieren wij deze op met een streepje mayonaise, curry en laten de gesnipperde uitjes flink opspatten’, belooft de friettent.

Tenbergen zelf is overigens ‘niet echt’ een Formule 1-fan. De race kijkt hij zondag dan ook niet. Veel te druk met het bouwen van de Max-bakken, natuurlijk. ,,Tijdens de spits niet verkrijgbaar!”, zegt hij lachend.

Lees ook: Ondernemers Zandvoort maken zich op voor weekendje Formule 1: enthousiasme maar ook zorgen

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief voor ondernemers, in 2 minuten tijd ben je weer helemaal bij.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws