Nieuws Marketing

Handelse waterskiër gaat zelf Rooye Plas beheren

Hij is vastberaden om er een succes van te maken. Freek School (26) uit Handel wordt in zijn woonplaats de nieuwe beheerder van de Rooye Plas, een belangrijke plek voor het waterskiën in Zuid-Nederland. Gisteren werd daar het seizoen geopend schrijft Eindhovens Dagblad.

Lizzy Verbruggen 29 maart 2016

Freek School watershien handel noord brabant goed

School zelf is sinds zijn jeugd al betrokken bij de Handelse waterskivereniging en is bijna dagelijks op en rond de plas te vinden. Zijn grote droom is om ooit nog wereldkampioen te worden in het waterskiën. "Op dit moment werk ik nog als vertegenwoordiger maar als alles volgens plan gaat, kan ik me vanaf volgend jaar volledig richten op dit mooie project", aldus School.

Het gebouw bij de plas blijft eigendom van de waterskivereniging maar de beheerder krijgt dan een gedeelte van de omzet. De horecavergunning is al aanwezig. Marcel Kinkel, de uitbater van Café het Vossenhol, had afzonderlijk van School ook aangegeven interesse te hebben in het horecagedeelte van de Rooye Plas. Ze gingen met elkaar in gesprek en kwamen erachter dat ze gebruik konden maken van elkaars expertise. Kinkel heeft horeca-ervaring, School nauwelijks.

"Door de krachten te bundelen is de kans van slagen groter", zegt School. "Mijn uiteindelijke doel is om een outdoor bedrijf ernaast op te richten. Dat is ook waar ik eigenlijk voor heb geleerd." De locatie is volgens School ideaal voor outdoor activiteiten bij kinderpartijtjes en bedrijfsfeesten. "Maar dat is een plan voor de verdere toekomst, voor nu is het zaak om de plas weer op de kaart te zetten." De eerste feesten zijn al geboekt.

"Wat deze plas uniek maakt zijn de ideale afmetingen om het drie-event-waterskiën (drie verschillende disciplines van waterskiën) uit te oefenen. Doordat de plas volledig omgeven is door bomen heb je minimaal last van de wind. Het is de beste plek van de Benelux. Een plas zoals deze is eigenlijk bijna nergens te vinden. We streven er ook naar om het EK waterskiën hier naar toe te halen. Ook hierin zijn al vorderingen", vertelt School.

"Naast onze traditionele opening van het seizoen op tweede paasdag zijn we nog bezig een geschikte datum te zoeken voor de opening voor het publiek. Zo kunnen mensen die niks met de waterskivereniging te maken hebben ook een keer zien wat wij hier te bieden hebben." Maar voordat het zo ver is, moet er nog het nodige gebeuren. "We willen van alles aanpakken. We gebruiken daarbij natuurlijke kleuren zodat het horecagedeelte goed past in de omgeving, dat het een geheel wordt."

School denkt ook dat het voor Handel goed zou zijn om meer gebruik te maken van deze 'unieke locatie'. "Het is zonde als er niet uit wordt gehaald wat erin zit."