Nieuws Marketing

Het 123-stappenplan voor online vindbaarheid

Menig ondernemer tobt met de online vindbaarheid van zijn bedrijf. Begrijpelijk want het valt ook niet mee om alles zo in te richten dat Google klanten meteen op jouw business wijst. Hoe krijg je een goede vindbaarheid wel voor elkaar? In deze whitepaper word je uit de doeken gedaan hoe je met een simpel 123-stappenplan de basis kunt leggen voor online succes.

Business Compleet 15 juli 2016

Whitepaperflip

1. Zorg dat uwe bedrijf ook online aanwezig isHoe je jouw bedrijf ook voert, vanachter het bureau in uw comfortabele werkkamer, vanuit een koffietentje, met een luxe kantoor of een winkel op de hoek: online aanwezig zijn is een must. Het is tijd om jouw bedrijf (online) op de kaart te zetten en opdrachten of klanten te werven.

2. Onderhoud een professionale websiteAls u online zoekt naar een telefoonnummer van de loodgieter, vind je dit in de meeste gevallen op detelefoongids.nl, óf zijn eigen website. Je snapt het, als je online gevonden wilt worden, dan kan een eigen site voor jouw bedrijf niet ontbreken.

3. Adverteer via Google of FacebookAls het met jouw website en Online Profiel goed zit, dan is het verstandig om je ook eens te verdiepen in je aanwezigheid op social media, zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. Welk socialmediakanaal het beste bij jouw bedrijf past, dat is afhankelijk van de branche waarin je werkt. Vraag je eens af waar jouw doelgroep zich bevindt. Zijn dit de zakelijke klanten, dan is dat waarschijnlijk LinkedIn. Gaat het je meer om een persoonlijke band opbouwen met je klanten, dan is Facebook een socialmediaplatform dat wellicht beter bij jouw bedrijf past. De vraag is niet óf je social media moet inzetten, maar hoé je social media inzet.

De volledige whitepaper is online te downloaden bij Business Compleet.