Nieuws Marketing

'Het moet allemaal weg'

Tosca de Jong | Foto: Marnix Schmidt 22 januari 2016

Onlineshopperspeelgoedhalutrecht1065

Klanten die in de winkel komen kijken en het product later online bestellen, omdat dat goedkoper is. Dit 'nieuwe winkelen' heeft Speelgoedhal Utrecht aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht de das omgedaan. De zaak is inmiddels gesloten, maar het speelgoed ligt er nog. "Dat moet allemaal weg.''

Drie jaar lang stond Maarssenaar Bert van Wordragen (29) samen met zijn vader Joop (63) in de winkel aan de Straatweg. Ondanks een leuke vaste klantenkring haalden ze in al die tijd niet één keer de huur eruit. "We hebben drie jaar lang verlies gedraaid", vertelt Bert vrijdag in een interview met het AD. "Je merkt echt dat de markt aan het veranderen is. Mensen lopen de winkel binnen om spullen te voelen en te bekijken. Daarna zoeken ze op het internet naar de goedkopere versie van hetzelfde product. Hoe goedkoper, hoe beter."

Bert en vader Joop staan bekend om hun grote aanbod Lego. Voordat zij naar de Straatweg kwamen huurden ze een pand bij de autoboulevard in Overvecht. "Daar kwamen veel legofans lego halen. "Je wilt niet weten hoeveel volwassenen dit sparen. Deze groep is groter dan het aantal kinderen."

CadeautjeOmdat hun zaak niet in het bestemmingsplan paste moesten ze na twee maanden weg en gingen de ondernemers verder in de Speelgoedhal. Zij verkochten naast lego bijna alles wat je maar kan bedenken. "Playmobil, fietsen, knuffels, spellen, barbies, kinderwagens, babyspeelgoed." Helaas werden fietsen en andere grote producten amper verkocht. De meeste klanten kwamen voor kleine dingen. "Als ze op zoek waren naar een cadeautje bijvoorbeeld. Grote uitgaven deden de mensen niet.''

WebshopDe winkel is verleden tijd, maar vader en zoon proberen de Speelgoedhal een tweede leven te geven. Via hun webshop zijn de knuffels, spelletjes en legoblokjes nog steeds te koop. Het speelgoed in de winkel wordt op zaterdag 30 januari tijdens een kijkdag geveild.

"We nodigen iedereen uit om te komen kijken en een bod uit te brengen. De prijzen zullen flink omlaag gaan. Je hebt kans dat je een fiets kunt scoren voor 50 euro die normaal 160 euro kost."