Nieuws Marketing

Hoe traditioneel marketingbureau Team Nijhuis moderniseerde

Gerben Lievers (30) werd op jonge leeftijd al mede-eigenaar van Team Nijhuis, dat de ene na de andere award binnensleept. Hij vertelt hoe hij het bedrijf transformeerde naar een marketingbureau 2.0.

Anne Grundel 6 april 2017

Gerbenlievers

Hoe blijf je als bureau overeind?

,,De focus van Team Nijhuis lag altijd op traditionele communicatiemiddelen. Toen in 2006 de crisis uitbrak, stond het bedrijf met 2-0 achter. Op communicatie bezuinigden veel bedrijven en het bureau kende geen specialisaties. In 2010 kwam ik. Mijn opdracht was eenvoudig: Team Nijhuis transformeren naar een marketingbureau 2.0, met een focus op onlinemarketing. Vanaf dat moment is het snel gegaan. We groeiden van twaalf medewerkers in 2006 naar ruim 30 in 2016. Ik heb een duidelijke visie en kies mensen die passie hebben voor hun werk. Dat is veel belangrijker dan het juiste papiertje."

Wat was bij jullie tipping point?

,,De afgelopen jaren heeft ons bedrijf de ene na de andere award gewonnen. Twee jaar op rij de FD Gazellen Award en voor de tweede keer staan we in Deloitte Fast50. Toch was ons echte tipping point begin 2015 toen we Premier Partner van Google werden. Als je de cijfers vergelijkt met die uit 2010, is onze omzet op het hoogtepunt zelfs met 800 procent gegroeid. Van massacommunicatie naar hyperpersonalisatie in een paar jaar tijd."

Regionaal of internationaal?

,,Stevige binding met de regio is altijd belangrijk geweest voor ons. Dat blijkt wel uit ons klantenbestand. Toch opereren we nu ook nationaal en internationaal, mede doordat klanten ook (inter)nationale ambities hebben. Waar we nog steeds lol om hebben is onze Nacht van Philips. In 24 landen werd een wereldwijde, digitale campagne van Philips uitgerold die wij hier in Borne ontwikkeld hadden. We zaten letterlijk in onze slaapzakken op kantoor om die uitrol online te volgen. Fantastisch!"

Als je de cijfers vergelijkt met die uit 2010, is onze omzet op het hoogtepunt zelfs met 800 procent gegroeid

Gerben Lievers, mede-eigenaar Team Nijhuis