Nieuws Marketing

Hof van Twente wil samenwerken met Duitse Ochtrup

In hoeverre hebben ondernemers uit Hof van Twente behoefte aan samenwerking met het bedrijfsleven in Duitsland? Wethouder Wim Meulenkamp zoekt dat uit en heeft daarvoor onder bedrijven met meer dan vijf werknemers een enquête verspreid, meldt De Twentsche Courant Tubantia.

Van onze redactie 22 november 2016

610040

Enquête

In eerste instantie gaat het daarbij om samenwerking met Stadt Ochtrup, vlak over de grens in Duitsland. Zo’n driehonderd bedrijven zijn aangeschreven. Samenwerking met Duitsland op het gebied van werkgelegenheid en economie is onderdeel van de Sociaal Economische Visie, een plan om de economie in Hof van Twente een impuls te geven. Stadt Ochtrup en gemeente Hof van Twente willen graag weten welke kansen en knelpunten er zijn voor samenwerking tussen beide gemeenten en tussen bedrijven en instellingen in de grensgemeenten, bijvoorbeeld op het gebied van vakkrachten, marktontsluiting en kennis- en informatieuitwisseling.

„Ochtrup heeft een outletcenter, en Hof van Twente niet. Maar behalve dat lijken de twee gemeenten erg op elkaar”, zegt wethouder Meulenkamp. „Zo heeft Ochtrup ook een rijk textielverleden. De gemeente loopt tegen dezelfde kansen en problemen aan.”

Werken over de grens

Niet alleen bedrijven zouden iets aan samenwerking met Duitse bedrijven kunnen hebben. De gemeente Hof van Twente ziet ook voor zichzelf kansen om bijvoorbeeld werklozen aan het werk te krijgen in Duitsland. „Daar wordt nu bijna niet over nagedacht, werken over de grens. Terwijl daar toch best mogelijkheden voor zijn. Die grens is helemaal niet meer zo hard”, zegt Meulenkamp.

Ondernemers hebben tot 30 november de tijd om de enquête in te vullen. Dat kan digitaal, via een link die de betreffende ondernemers per brief hebben ontvangen.