Nieuws Marketing

Hoofdkussenactie Jan de Beer geslaagd

Het is Jan de Beer uit Zwolle gelukt: daklozenopvang De Herberg in Zwolle is precies zeventig hoofdkussens rijker.

Olger Koopman 10 februari 2016

Jumbokussen frans paalman

Lees ook: Daklozen slapen dankzij Zwollenaar prinsheerlijk op Jumbo Kussen

"Iedereen enorm bedankt voor jullie hart voor mensen in armoede en het mij weer laten ontdekken in welke gastvrije stad we toch wonen", zegt hij geroerd.

De Beer startte een actie om zegeltjes te sparen voor hoofdkussens van de Jumbo. Het doel was zeventig, omdat De Herberg precies dat aantal bedden heeft, maar De Beer had niet verwacht dat het ook daadwerkelijk zou lukken. Van alle kanten werden volle kaarten, losse zegels en zelfs hoofdkussens bezorgd op zijn woonadres in Zwolle-Zuid.

In totaal kwam de teller daarmee op 69. Jumbo Zwolle-Zuid gaf het laatste benodigde kussen cadeau.

KostenDe Beer schiet er met de actie zelf bijna 400 euro bij in (naast de volle spaarkaarten moest namelijk nog een tientje per kussen bijbetaald worden). Er is al 317 euro aan giften binnen, maar hij hoopt dat er nog mensen zijn die het verlies samen met hem willen dragen.

De daklozenopvang is erg blij met de actie van De Beer. "We zijn enorm geraakt door de betrokkenheid en inzet van zoveel Zwollenaren", zegt een woordvoerder. "Momenteel verblijven er zestig gasten bij daklozenopvang de Herberg. Het is een komen en gaan van mensen. Dat maakt dat er eigenlijk continu behoefte is aan beddengoed. We zijn dan ook heel blij met deze actie, op initiatief van Jan de Beer! Het zorgt ervoor dat we voorlopig weer voldoende hoofdkussens hebben, maar ook dat we daklozen die uitstromen naar een huurwoning en met niets moeten beginnen, een hoofdkussen mee kunnen geven."

Foto: Annemiek de Wolf van De Herberg (Frans Paalman)